logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Fouad Ahidar bewandelt piste met drie partijen: Vooruit, Groen en zijn eigen TFA

In Brussel blijft de regeringsvorming een lastig gegeven. Elke Van den Brandt (Groen) gaf haar opdracht terug, en Fouad Ahidar (Team Fouad Ahidar) is nu aan zet. Hij wil een Nederlandstalige coalitie vormen met zijn partij, Vooruit en Groen. Key take


  • Sep 18 2024
  • 64
  • 3524 Views
Fouad Ahidar bewandelt piste met drie partijen: Vooruit, Groen en zijn eigen TFA

In Brussel blijft de regeringsvorming een lastig gegeven. Elke Van den Brandt (Groen) gaf haar opdracht terug, en Fouad Ahidar (Team Fouad Ahidar) is nu aan zet. Hij wil een Nederlandstalige coalitie vormen met zijn partij, Vooruit en Groen.

Key takeaways:

  • Fouad Ahidar probeert om een meerderheid te zoeken met zijn partij TFA, Groen en Vooruit, ondanks eerdere veto’s.
  • Vooruit lijkt mee te willen in dat idee, Groen vindt het moeilijker na het verloren vertrouwen.
  • MR wil geen meerderheid met Ahidar erin.

In het nieuws: Dinsdagmiddag zat Ahidar samen met Vooruit, donderdag spreekt hij met Groen.

  • Fouad Ahidar bekijkt de mogelijkheid om toch zelf deel uit te maken van een Nederlandstalige meerderheid. Toen Van den Brandt formateur was, heeft ze die optie nooit veel ruimte gegeven. Doordat MR en Les Engagés een veto uitspraken over een samenwerking met Ahidar, gaf Van den Brandt de voorkeur aan een Nederlandstalige meerderheid met vier partijen.
  • Ahidar zelf heeft altijd volgehouden dat de Brusselse formatie simpel is. Met TFA, Vooruit en Groen haalt hij een meerderheid. Daarom sprak hij dinsdag alvast met Ans Persoons (Vooruit) om te horen of de socialisten dat zien zitten. Persoons zei alvast te willen praten met iedereen, en vindt dat partijen “over hun schaduw moeten stappen”.
  • Achteraf verklaarde Fouad Ahidar aan persagentschap Belga dat Vooruit geen veto stelt tegenover hem en zijn partij. Er zal een tweede gesprek volgen, meldde hij.
  • Donderdag om 10 uur zit Ahidar samen met Van den Brandt. Volgens hem wordt dat moeilijker, omdat Groen het vertrouwen in de MR kwijt is na de aanval op de ingevoerde lage-emissiezone. Bij Groen kwam geen commentaar, maar herhaalt men dat men geen zin heeft om nog met de huidige MR te praten.
  • David Leisterh (MR) riep Van den Brandt op om weer rond de tafel te gaan zitten en het gesprek aan te gaan. Hij ziet dan weer geen heil in Team Fouad Ahidar, en stuurt aan op een Nederlandstalige meerderheid met Groen, Vooruit, Open Vld en N-VA.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image