logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

MR en Défi stellen veto tegen Fouad Ahidar, ook Les Engagés is kritisch

In Brussel komt er kritiek op Fouad Ahidar, de politicus die zich afsplitste van Vooruit. MR en Défi stellen een veto tegen de partij die Ahidar oprichtte. Ook Les Engagés wil Team Fouad Ahidar kritisch tegen het licht houden. In het nieuws: De kans


  • Jun 18 2024
  • 30
  • 3997 Views
MR en Défi stellen veto tegen Fouad Ahidar, ook Les Engagés is kritisch

In Brussel komt er kritiek op Fouad Ahidar, de politicus die zich afsplitste van Vooruit. MR en Défi stellen een veto tegen de partij die Ahidar oprichtte. Ook Les Engagés wil Team Fouad Ahidar kritisch tegen het licht houden.

In het nieuws: De kans dat Team Fouad Ahidar meebestuurt, is niet onbestaande. Daardoor zijn de veto’s van MR en Défi van belang.

  • In Brussel moet er eerst een meerderheid gezocht worden per taalgroep. Aan Nederlandstalige kant is de huidige coalitie van Groen en Vooruit zijn meerderheid kwijt, door toedoen van Ahidar en zijn lijst. Een samenwerking tussen de drie ligt niet voor de hand, maar is mogelijk. Ahidar is vragende partij.
  • Maar als dat gebeurt, dan willen twee Franstalige partijen alvast niet samenwerken. Bij die taalgroep werd MR de grootste, en gaat nu op zoek naar samenwerking. Maar dat is niet met Ahidar, zo zegt lijsttrekker David Leisterh tegenover Bruzz. “Het is uitgesloten dat we ermee regeren. Het is een partij die zich vooral op de moslimgemeenschap richt en de religie weer in de politiek wil brengen en dat is echt het tegendeel van wat wij willen”.
  • Leisterh vergelijkt de partij van Ahidar met de PS. Hoewel het beide linkse partijen zijn, “gaat Ahidar er toch nog verder in”, zo legt hij uit. “Het is de basis van zijn programma. En dan heeft hij ook nog zaken gezegd na de aanval van Hamas die onverteerbaar zijn.”
  • Ook Défi wil niet samenwerken met Ahidar. “Daartegen stellen we een veto”, klinkt het bij partijwoordvoerder Michaël Carletta. Hij wil voorlopig geen redenen noemen waarom dat zo is.
  • Les Engagés tenslotte wil geen directe veto uitspreken tegenover Team Fouad Ahidar, maar blijkt wel kritisch. Kopstuk Christophe De Beukelaer legt aan Bruzz uit dat de partij voor de verkiezingen beloofde niet te besturen met PTB of Vlaams Belang, maar “Team Fouad Ahidar kenden wij nog niet”. “Ik ken zijn plan voor Brussel nog steeds niet zo goed”, zegt hij
  • Maar De Beukelaer is voorzichtig: “Ik hoor alleen maar verontrustende uitspraken, zoals het onvermogen om religie en staat te scheiden. Dat is echter van fundamenteel belang in een rechtsstaat. Dus onder deze omstandigheden kunnen we niet met deze partij samenwerken”.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites