logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Hogere inkomens hebben het financieel moeilijk in de Verenigde Staten: de verrassende waarheid

Key takeaways Veel mensen associĆ«ren “leven van salaris naar salaris” met huishoudens met een laag inkomen, maar een recent rapport van Bank of America laat een verrassende trend zien: een aanzienlijk deel van de mensen met een hoger inko


  • Oct 25 2024
  • 0
  • 0 Views
Hogere inkomens hebben het financieel moeilijk in de Verenigde Staten: de verrassende waarheid

Key takeaways

  • Meer dan 20 procent van de huishoudens die meer dan 150.000 dollar (139.500 euro) per jaar verdienen in de Verenigde Staten, hebben het financieel moeilijk.
  • Mensen met een hoger inkomen kunnen te maken krijgen met financiële onzekerheid door schommelingen in inkomstenbronnen en grotere hypotheken.
  • De stijgende kosten van huisvesting zijn een belangrijke factor die financiële stress veroorzaakt bij alle inkomensniveaus.

Veel mensen associëren “leven van salaris naar salaris” met huishoudens met een laag inkomen, maar een recent rapport van Bank of America laat een verrassende trend zien: een aanzienlijk deel van de mensen met een hoger inkomen heeft het ook financieel moeilijk.

Het rapport definieert leven van loonstrookje tot loonstrookje als noodzakelijke uitgaven meer dan 95 procent van het huishoudinkomen bedragen, waardoor er weinig ruimte overblijft voor discretionaire uitgaven of sparen. Zelfs volgens deze striktere definitie valt meer dan 20 procent van de huishoudens die meer dan 150.000 dollar (139.500 euro) per jaar verdienen in deze categorie. Verschillende factoren dragen bij aan dit fenomeen. Huishoudens met een hoger inkomen kunnen grotere hypotheken hebben en bijbehorende uitgaven zoals onroerendgoedbelasting, verzekeringen en nutsvoorzieningen. Daarnaast kunnen schommelingen in inkomensbronnen, zoals de verkoop van aandelen, een gevoel van financiële onzekerheid creëren ondanks een hoger totaal inkomen.

Financiële stress op verschillende inkomensniveaus

Interessant is dat jongere generaties, met name Gen Z en millennials, ook te maken hebben met betaalbaarheidsproblemen. Zij huren vaak in plaats van een eigen huis te bezitten vanwege de torenhoge woonlasten. Een afname in verhuizingen tussen steden in de VS suggereert dat individuen hun verhuizing uitstellen vanwege deze toegenomen “verborgen” kosten van huiseigenaarschap, zoals stijgende verzekeringspremies en onroerendgoedbelastingen.

De hoofdoorzaken van betaalbaarheidsproblemen

De stijgende kosten van huisvesting zijn een belangrijke factor die financiële stress veroorzaakt bij alle inkomensniveaus. Het beleid van de Federal Reserve heeft bijgedragen aan dit probleem door de rentetarieven te drukken, waardoor de huizenprijzen aanzienlijk zijn gestegen. Terwijl bestaande huiseigenaren konden profiteren van herfinancieringsmogelijkheden en lagere maandelijkse betalingen, worden potentiële kopers geconfronteerd met ontmoedigende betaalbaarheidsbarrières met de huidige hypotheekrente van meer dan 6 procent. Deze situatie creëert een “dual-state economy” waarin bezitters van activa, voornamelijk huizenbezitters, profiteren van de inflatie die wordt aangewakkerd door het soepele monetaire beleid, terwijl degenen die de huizenmarkt willen betreden het moeilijk hebben.

Het rapport benadrukt de complexiteit van financieel welzijn en suggereert dat traditionele maatstaven van inkomen mogelijk geen accurate weergave zijn van individuele financiële zekerheid. Het onderstreept de noodzaak voor beleidsmakers om de onderliggende oorzaken van betaalbaarheidsproblemen aan te pakken en een rechtvaardiger economisch landschap te creëren.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image