logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Vietnam onthult ambitieuze nationale blockchainstrategie om tegen 2030 regionaal leider te worden

Key takeaways Kerndoelen van de nationale blockchainstrategie van Vietnam Vietnam heeft een uitgebreide Nationale Blockchain Strategie onthuld, met als doel om tegen 2030 een regionale leider te zijn op het gebied van blockchain technologie. Deze str


  • Oct 25 2024
  • 27
  • 4541 Views
Vietnam onthult ambitieuze nationale blockchainstrategie om tegen 2030 regionaal leider te worden

Key takeaways

  • Het opzetten van een robuust wettelijk kader is cruciaal voor de ontwikkeling en toepassing van blockchain.
  • Het opbouwen van de nodige infrastructuur en het stimuleren van een levendig blockchain industrieel ecosysteem zal van vitaal belang zijn.
  • Geschoolde arbeidskrachten zijn essentieel om blockchaininnovatie en -adoptie te stimuleren.

Kerndoelen van de nationale blockchainstrategie van Vietnam

Vietnam heeft een uitgebreide Nationale Blockchain Strategie onthuld, met als doel om tegen 2030 een regionale leider te zijn op het gebied van blockchain technologie. Deze strategie, onder leiding van vicepremier Ho Duc Phoc, schetst ambitieuze doelen voor Vietnam om een koploper te worden in blockchainonderzoek, -implementatie en -toepassing in verschillende sectoren. Het ontwikkelen van een levendig blockchain-ecosysteem is een cruciaal aandachtspunt, waarbij nationale platforms, producten en diensten in hun groei worden gestimuleerd.

Actieplan en routekaart voor implementatie

De strategie benadrukt het belang van investeren in de ontwikkeling van menselijk kapitaal, met als doel het creëren van een geschoolde beroepsbevolking die in staat is om blockchaininnovatie en -adoptie te stimuleren. Om deze doelen te bereiken is Vietnam van plan om actief deel te nemen aan internationale blockchaininitiatieven en -samenwerkingen. Een vijf-punten actieplan schetst de routekaart voor de implementatie van deze ambitieuze strategie. Ten eerste is het van het grootste belang om een robuust wettelijk kader op te zetten dat de ontwikkeling en toepassing van blockchain ondersteunt. Ten tweede is het van cruciaal belang om de nodige infrastructuur op te bouwen en een levendig industrieel blockchain-ecosysteem te bevorderen.

De rol van de Vietnam Blockchain Association

De Vietnam Blockchain Association (VBA) zal een cruciale functie vervullen in de uitvoering van deze strategie. De VBA zal zich concentreren op het creëren van nationale blockchainplatforms, het stimuleren van hun gebruik, het bevorderen van samenwerking tussen digitale technologiebedrijven in Vietnam en het bijdragen aan de totstandkoming van een ondersteunend juridisch kader voor blockchain.

Wettelijk kader voor digitale activa

Vietnam heeft ook belangrijke stappen gezet in de richting van een wettelijk kader voor digitale activa. De recente invoering van digitale middelen binnen de wetgeving voor de technologiesector, goedgekeurd door het Permanente Comité van de Nationale Assemblee, is een significante stap in de strijd tegen het witwassen van gelden en de financiering van terrorisme. Het vormt eveneens een essentiële stap om Vietnam te verwijderen van de grijze lijst van de Financial Action Task Force (FATF). Ondanks het ontbreken van formele wetgeving over digitale activa, behoort Vietnam tot de top van landen wereldwijd voor de adoptie van crypto.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image