logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Hyundai’s operationele winst voor Q3 blijft achter bij verwachtingen door stijgende garantiekosten

Key takeaways De operationele winst van Hyundai Motor over het derde kwartaal kwam lager uit dan verwacht en bedroeg 3,58 biljoen won (2,392 miljard euro). Dit cijfer vertegenwoordigt een daling van 6,5 procent op jaarbasis en bleef achter bij de mar


  • Oct 25 2024
  • 36
  • 4082 Views
Hyundai’s operationele winst voor Q3 blijft achter bij verwachtingen door stijgende garantiekosten

Key takeaways

  • Hyundai’s bedrijfswinst voor het derde kwartaal daalde met 6,5 procent jaar op jaar tot 3,58 biljoen won.
  • Het bedrijf schreef de daling toe aan een eenmalige uitgave voor voorwaardelijke verplichtingen van 320 miljard won en extra operationele kosten van 400 miljard won.
  • Desondanks behaalde Hyundai in het derde kwartaal een recordomzet van 42,93 biljoen won.

De operationele winst van Hyundai Motor over het derde kwartaal kwam lager uit dan verwacht en bedroeg 3,58 biljoen won (2,392 miljard euro). Dit cijfer vertegenwoordigt een daling van 6,5 procent op jaarbasis en bleef achter bij de marktverwachtingen van 3,87 biljoen won (2,598 miljard euro).

Het bedrijf wijt deze daling aan meerdere factoren. Een preventief garantie-uitbreidingsprogramma voor de Lambda II-motor, die in bepaalde SUV-modellen van de Grand Santa Fe en Santa Fe XL wordt gebruikt, leidde tot een eenmalige voorwaardelijke verplichting van 320 miljard won (214 miljoen euro). Bovendien resulteerde de afronding van de collectieve loononderhandelingen in juli in nog eens 400 miljard won (268 miljoen euro) aan extra operationele kosten. Hyundai benadrukt dat deze garantie-uitbreiding geen terugroepactie is, maar een reactie op de “kenmerken van Amerikaanse klanten” die vaak zware lasten vervoeren met hun SUV’s, wat extra belasting op de motor met zich meebrengt.

Key Performance Indicators

Ondanks deze uitdagingen boekte Hyundai een omzet van 42,93 biljoen won (28,86 miljard euro) in het kwartaal, de hoogste ooit voor het derde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf. De nettowinst daalde echter met 3 procent tot 3,21 biljoen won (2,14 miljard euro). In deze periode werden er in totaal 1,01 miljoen voertuigen verkocht, wat een daling van 3,2 procent betekent ten opzichte van het vorige jaar.

Terwijl de binnenlandse markt een bescheiden groei van 1,8 procent zag in de verkoop van voertuigen, zagen zowel de Europese als de Chinese markt een daling van 4,2 procent. De Noord-Amerikaanse markt daarentegen zag een opmerkelijke stijging van 9,3 procent dankzij de populariteit van de nieuwe Santa Fe SUV en het gefacelifte Tucson-model.

Markttrends

Hyundai’s inzet voor schone energievoertuigen blijkt uit de stijging van 19,5 procent op jaarbasis in de verkoop van hybride, plug-in hybride, elektrische en waterstof-brandstofcel elektrische voertuigen tot 201.849 eenheden. Hoewel de verkoop van elektrische voertuigen licht daalde van 66.000 vorig jaar tot 61.000 dit jaar als gevolg van wereldwijde vraagschommelingen, droeg een sterke stijging van de verkoop van hybride voertuigen bij aan de totale groei van de verkoop van groene voertuigen. Hybride voertuigen zijn nu goed voor 13 procent van de totale verkoop van Hyundai, met een opmerkelijke stijging van 4,5 procent op jaarbasis.

Vooruitkijkend verwacht Hyundai een aanhoudende groei van de hybrideverkoop in het vierde kwartaal. Het bedrijf verhoogt actief de productiecapaciteit in zijn Metaplant America-faciliteit, die op 3 oktober met de testproductie is begonnen. Prijsverlagingen voor Ioniq 5 EV’s die in deze fabriek worden geproduceerd, worden momenteel overwogen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image