logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Talent of thuisvoordeel? Niels Langeveld scoort zijn eerste pole position & podium in de Porsche Carrera Cup 

Na zoveel jaar terugkeren op de plek waar het ooit allemaal begon; het liet Niels Langeveld niet koud. Het feit dat hij zijn professionele autosport carrière hier was begonnen, maakte dat het DTM raceweekend @ Circuit van Zandvoort een extra beladen


  • Jun 11 2024
  • 40
  • 4695 Views
Talent of thuisvoordeel? Niels Langeveld scoort zijn eerste pole position & podium in de Porsche Carrera Cup 

Na zoveel jaar terugkeren op de plek waar het ooit allemaal begon; het liet Niels Langeveld niet koud. Het feit dat hij zijn professionele autosport carrière hier was begonnen, maakte dat het DTM raceweekend @ Circuit van Zandvoort een extra beladen evenement was. Druk voelde Niels echter niet: “Ik had mezelf vooral voorgenomen om te gaan genieten.” Dit lukte, met name toen hij zijn eerste pole position scoorde. En dat al tijdens zijn tweede raceweekend in de Porsche Carrera Cup!

7 -9 juni 2024. DTM raceweekend Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Kritisch en eager als Niels is, vindt hij dat elke pole position moet worden omgezet in een raceoverwinning. Het werd uiteindelijk een P2; zijn eerste podium van het seizoen in slechts zijn tweede raceweekend. “Iets om trots op te zijn. Zeker wanneer je je bedenkt dat het nog niet zo wilde vlotten tijdens de vrije trainingen. Dan merk je wel echt dat je testkilometers mist”, aldus Niels.

7 -9 juni 2024. DTM raceweekend Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Een klein katertje had hij wel, nadat hij zijn teamgenoot voor hem zag finishen. Vooral ook omdat diens oorspronkelijke start een valse was. “Vanwege een enorme klapper van een andere deelnemer kwamen we vrij snel achter de safety car terecht. Bij de herstart ging ik voor de herkansing, maar dit keer had ik te veel wielspin en moest ik alsnog genoegen nemen met een tweede positie. Het vrijgeven van de koppeling, dat zijn dingen waaraan ik nog moet wennen. Het luistert allemaal heel nauw.” Een straf voor zijn teamgenoot bleef uit. Daarmee had hij tweemaal geluk, want de Q1-Track coureur kwalificeerde zich op P3, echter mocht doorschuiven omdat de nummer 2 een penalty kreeg. Niels pushte de hele race voor wat hij waard was en had gevoelsmatig iets meer pace, maar kwam nét tekort om een inhaalactie te kunnen wagen.

7 -9 juni 2024. DTM raceweekend Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Desondanks kan er overwegend met een goed gevoel op het event in de Zandvoortse duinen worden teruggekeken. “Het was een fantastisch weekend. Op de eerste plaats omdat ik een paar goede resultaten heb neergezet en Q1-Track Racing heel veel punten heeft gescoord. Het team is competitief, de auto is snel, nu is het voor mij een kwestie van finetunen. Ik mag en moet tevreden zijn, want dit hele jaar staat in het teken van leren. Maar natuurlijk had ik op meer gehoopt en meer gewild tijdens mijn thuiswedstrijd.” Daarmee doelende op zijn stroeve launch, waar Niels ook in race 2 mee te maken kreeg. “Ik verloor hierdoor meteen een paar plekken, van P4 naar P6. Een blokkerend wiel bij het aansnijden van de bocht bracht mij in contact met een concullega, die daardoor uitviel en ik helemaal terugviel naar P20.” Gaandeweg knokte Niels zich een weg naar voren, soms met 3 plekken tegelijk in één ronde. Hij finishte uiteindelijk op P12, maar het werd P16 inclusief de 10 seconden straf.

Het mocht de pret niet drukken. Sponsors, familie, vrienden; iedereen was er om Niels aan te moedigen. Kosten noch moeite werden gespaard om er voor alle genodigden een unieke belevenis van te maken, inclusief gereserveerde plekken in de VIP-lounge met uitzicht over de baan, een smaakvolle catering en speciale rondleiding waar men de wereld van Niels van héél dichtbij kon bekijken. “De sfeer was super. En dat ik na al die jaren afwezigheid, met Covid en racen in het buitenland tussendoor, op deze manier mag terugkeren mét Porsche, een pole position én een podium, daar had ik vorige week nog niet van durven dromen. Ik kan niet wachten om naar Imola te gaan voor de volgende race!”

7 -9 juni 2024. DTM raceweekend Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus
7 -9 juni 2024. DTM raceweekend Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Porsche Carrera cup Kalender 2024

  • R3  ELMS Imola     05-07 juli 2024
  • R4  Jacks Racing Assen  02-04 august 2024
  • R5  GT Open Redbull Ring  13-15 sept 2024
  • R6  Nascar Final Zolder  11-13 oktober 2024

Bron: pb Niels Langeveld
Foto’s: pb Niels Langeveld

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites