logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Vrielink gaat vol voor titel in Twente

Dit weekend vindt de voorlaatste rally van het Open Nederlands Rally Kampioenschap plaats. Yannick Vrielink leidt het kampioenschap met 94 punten en heeft een voorsprong van 19 punten op de nummer twee, Dennis Rostek. Vrielink is niet van plan zich i


  • Oct 22 2024
  • 3
  • 4878 Views
Vrielink gaat vol voor titel in Twente

Dit weekend vindt de voorlaatste rally van het Open Nederlands Rally Kampioenschap plaats. Yannick Vrielink leidt het kampioenschap met 94 punten en heeft een voorsprong van 19 punten op de nummer twee, Dennis Rostek. Vrielink is niet van plan zich in te houden tijdens de Twente Rally en komt zelfs met een upgrade van het materiaal aan de start. Samen met Harm van Koppen zal hij starten in een Ford Fiesta MkII. 

“Dit is helemaal mogelijk gemaakt door alle sponsoren en Hans Weijs Motorsport,” vertelt Yannick. “De Ford Fiesta R5 is niet meer de nieuwste auto, dus als ik harder zou willen dan moet ik misschien over het limiet rijden en dat wil ik niet. Ik wist dat Hans de Fiesta MkII, waarmee hij in 2022 nog enkele rally’s reed, heeft staan en dat die nog niet verhuurd was. Ik heb hem mijn plan verteld en Hans was ook enthousiast. Daarna hebben we er veel tijd en energie in gestoken om dit plan mogelijk te maken, we rijden nog steeds met een beperkt budget. Ik ben dan ook blij dat het gelukt is en voor de rally ben ik heel benieuwd of ik hier meteen snel in kan zijn en me kan meten met de concurrentie.” 

“De concurrentie rijdt in nieuwere auto’s dan ik het hele jaar heb gereden. Ik was meteen snel in mijn Fiesta, dus dat geeft niet. Het wordt alleen heel lastig om dat beetje extra snelheid te vinden, dus gaan we proberen om dat in deze rally met de MkII te doen. Uiteraard is het kampioenschap het belangrijkste, we hebben een voorsprong, maar we moeten wel punten halen. De Twente Rally ligt me wel, dus het voelt als een goede keuze om hier met een snellere auto te starten.” 

Tijdens de Twente Rally van vorig jaar verraste Yannick met de negende plaats in het klassement met de Toyota Yaris. “Die rally liep echt goed, we reden met de Yaris tijden in de top-vijf. Met de nieuwe Fiesta zal ik even moeten wennen, maar ik hoop dat dat snel lukt. Normaal gesproken rijden we op zaterdag de eerste kilometers met de auto, het is allemaal last minute. Mochten we nog kunnen testen, dan zal dat puur zijn om te wennen aan de auto. Op zaterdag gaan we er vol voor!” 

De Twente Rally vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 oktober rondom Hengelo. Op zaterdag start de rally om 19:30 vanaf het servicepark, bij Thales High Tech System Park in Hengelo. Dan volgen er vier proeven en finisht de rally rond 22:20. Zondagochtend om 10:00 start de dag met een lange service en volgen er 10 proeven. De finish zal rond 17:30 zijn. Kijk voor meer informatie en de proeven op www.twenterally.nl.  

Bron: pb Vrielink Dakwerk Motorsport
Foto’s: pb Vrielink Dakwerk Motorsport / M-Sport

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image