logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Team Seventeen EBMI en PCH Automotive winnen  de topaffiche van het seizoen!

De editie 2024 van de 24H2CV/C1 was gewoonweg uitzonderlijk, met wedstrijd-omstandigheden die optimaal bleven gedurende de gehele 24 uren, niet het minste grote incident en in de 2CV een eindpodium dat zich speelde voor… enkele duizendsten van een se


  • Oct 22 2024
  • 37
  • 2585 Views
Team Seventeen EBMI en PCH Automotive winnen  de topaffiche van het seizoen!

De editie 2024 van de 24H2CV/C1 was gewoonweg uitzonderlijk, met wedstrijd-omstandigheden die optimaal bleven gedurende de gehele 24 uren, niet het minste grote incident en in de 2CV een eindpodium dat zich speelde voor… enkele duizendsten van een seconde bij het vallen van de finishvlag! Bij de C1 meldden zich alle favorieten dan weer present. Het was magisch…

We dienden niet lang te wachten om in de 24H2CV/C1 de eerste koersfeiten te registreren. Bij de 2CV, binnen de categorie ‘Hybride’, liep de #10 JMCE 10 van Licops-Licops-Licops-Lacroix al van bij aanvang tegen een bestraffing, voordat ze zich langs de kant dienden te parkeren, ten prooi aan problemen met de benzinetoevoer na een contact! Bij de #33 P4M de Bouchereau-Bressan-De Kelper-Pecoraro was het dan weer een olieradiator, die hen deed tuimelen in het klassement, en dat terwijl de kaap van het halfuur aan wedstrijd nog niet was bereikt!

De situatie stabiliseerde zich wat voor het vervolg van de wedstrijd, om dan plots weer te keren net na het verstrijken van 20 uur racen. De #70 CGS by SP Consulting (Hooreman-Perrin-Dermont-Breckpot), drievoudig laureaat van de 24H2CV, diende op te geven met een kapotte motor! De #16 The Golden Horse 2 (Blaise-Piette-Dupont-Duffels) van zijn kant, had dan weer te lijden van een tegenwerkende koppeling maar kon, duimen maar, zijn weg vervolgen…

Na een, eerlijk gezegd, kalme nacht, telde de groep aan de kop de #6 Jassogne Racing Team (Devos-Jassogne-Courtois-Nopère), de #18 Trapanelle by 2CV Passion (Chenier-Ehrhardt-Berteaux-Berteaux-Herman), de #17 Team Seventeen EBMI (Graham-O’Keeffe-Cordebar-Tiggeler), de #1 JMCE 1 (Beeckman-Denis-Les-Bertho) en de #16 The Golden Horse II, terwijl de #14 (Halmes-Halmes-Solheid-Debilde) in het klassement was teruggeslagen, het slachtoffer van een defecte ontsteking.

Het is op vier uren voor de aankomst dat de situatie eindelijk keerde, met een opeenvolging van problemen voor de wagens aan de kop van de race! Een technisch euvel zond Jean-Pierre Blaise keihard in de bandenmuur bij het uitkomen van de chicane aan Les Combes. Dat bezegelde het lot van de #16 The Golden Horse II en verhinderde hen om de overwinning van 2023 nog eens over te doen! De #1 JMCE 1 kwam enkele ogenblikken later tot stilstand aan de “Raccordement”, en dat sloeg hen verder terug in het klassement, terwijl de #18 dan weer pech kende aan Les Combes!

Vanaf dan ging de #6 Jassogne Racing Team naar de leiding met een voorsprong die hen zou toelaten om het laatste gedeelte van de wedstrijd rustig te kunnen beheren. Maar op regelmatige basis werd het ritme van de bolide van Mathieu Devos, Michael Jassogne, Philippe Courtois en Clément Nopère onderbroken door iets wat ogenschijnlijk een verlies aan vermogen leek. Op minder dan een uur voor de finish viel dan het verdict: motor kapot! Ze waren er het hart van in, maar ze dienden op te geven…

Vanaf dan nam de #17 Team Seventeen EBMI, rijdend onder Frans-Britse vlag, het over. Alec Graham, David O’Keeffe, Valentin Cordebar en Christian Tiggeler, al eens laureaten in het begin van het seizoen in Zolder, stormden naar voren en namen de leiding in handen om voor een eerste keer hun naam op het palmares te zetten van de 24H2CV/C1! Met twee ronden voorsprong haalde de witte bolide het, na een wedstrijd waarin ze nooit ver verwijderd zaten van de kopgroep.

Intens tot op het einde was ook de strijd om de beide andere tredes van het eindpodium, met de #4 2M Racing van Philippe en Maxime Marquet, Dominique Speleers en Fred Bouvy, die het opnamen tegen de #26 Wacky Racers van Stéphane Lacoste, Philippe Bolland, Jérôme Bourdon en Martin Lachaud. De twee bolides speelden haasje-over in de laatste rondes en bij het passeren van de finishlijn scheidden slechts een luttele 15 duizendste van een seconde hen, in het voordeel van de #26! Een finale die een sprintrace waardig was…

De #18 Trapanelle by 2CV Passion lukte erin om de vierde eindplaats te vrijwaren. We moeten even verder zakken in het klassemen om de #14 The Golden Horse I te vinden, die uiteindelijk in de top 5 eindigde binnen de rangschikking voor de ‘Hybride’, voor de #1 JMCE 1 en de #22 Wamb Racing (Busschaert-Busschaert-Hertsens).

Bij de ‘Prototypes’ met Citroën mechaniek hield de #31 2PK Racing Team van Bart Willaert, Lorenzo Staelen, Matthias De Bel en Jo Schollaert tot op het einde de  #47 The Amélioré Beast van Staf et Conan Mertens, Sven Van Wijmeersch, Peter Van Israel, Hans Smit en Jethro Haes af voor de winst. De #52 Crisis Racing van de Britten Nick Roads, Nick Crispin, Louis Tyson en Kristopher Tovey wonnen in de categorie ‘Guests’.

De Burton #77 van het team Burton Technifutur Academy (Marville-Pirlot-Dahm-Gengoux) werd vertraagd door meerdere problemen bij het begin van de wedstrijd. Het was dan de #78 Gascard Speed Organisation (Gascard-Gascard-Dejong) die het haalde bij de ‘Xpérimentales’.

Bij het zeer internationale deelnemersveld van de ‘Classiques’ tenslotte, de 2CV die het dichtste aanleunen bij de serieproductie, hadden de Fransen met de #84 Crazy Snail (Brethenoux-Mercier-Bobba-Pereira Lopes) het laatste woord voor de Belgen met de #98 Rétro Racing Team (Van De Velde-Van Den Brande-Arys) en de Fransen van de #007 Deuch Gaz Team (Breilly-Breilly-Breilly-Hulin)!

De favorieten op de afspraak!

Binnen de rangen van de C1 Racing Cup stond de betrouwbaarheid eens te meer afspraak. Schaars gezaaid waren de topteams die technische problemen kenden. Enkele incidenten op de baan bezegelden wel het lot van enkele teams die geen succes kenden. Voor het overige stonden er een tiental teams op de deelnemerslijst als favoriet aangemerkt…en zij waren nooit weg te slaan uit de hogere sferen van het algemene klassement!

Tijdens de kwalificaties werd de toon al gezet. Lorenzo Donniacuo tekende voor de pole position aan het stuur van de #261 PCH Automotive. Gewoonlijk wordt het wagentje mede bestuurd door Pierre-Cédric Henry en Mika Lottefier, maar nu zag de zwart-rode bolide de rijdersbezetting op ideale wijze vervolledigd met de meervoudige kampioen in de Fun Cup, en met de onnavolgbare  Nicolas Bever. Het samenspel onder het viertal functioneerde perfect. Ze lieten de aandacht nooit verslappen en bleven uit de problemen, om het uiteindelijk te halen met meer dan twee en een halve minuut voorsprong! Een klaar en duidelijke zege, zonder franjes.

In het kielzog van de #261, werd het een ware boksmatch tussen de titelkandidaten voor 2024 in de C1 Racing Cup. De gedeelde leider in de competitie voor deze etmaalrace in de Ardennen, de #264 TC Racing by Kimy RT van Thierry Le Leu, Christophe Devis, Benjamin Thunissen en Jérôme De Mol, won de sprint voor de tweede plaats. Ze doen daarmee een gouden zaak met het oog op de titel. De #228 Gaban Motorsport, de meervoudige kampioenenwagen, zag het vertrouwde trio Andy Gaban/Maxime Alsteens/Lancelot Alsteens mooi aangevuld met de jonge  Thomas Vanloocke. Ze moesten zich weer naar voren vechten na een probleem met de startmotor in het midden van de nacht, en haalden de derde eindplaats. Ze deden het daarmee beter dan de  #204 Kimy Brothers van het dubbele broederpaar Damien/Arnaud Lavigne en Régis/Arnaud Matot, de #279 Black Kimy van Gaël Frère, Julien Lefevre-Bauthiere en Hugues Thomas, de #282 BRV-Racing van Bruno VER, Kenny Herremans, Tomas De Backer en de ex-sterrijder van het WTCC Jaap Van Lagen, en ook de #258 Canal Performance van Manu Canal Robles, François Jeukenne, Steve Gathy en Maverick Dessy.

De top 10 van de ‘C1 Racing Cup’ in deze 24 Uur, werd volledig gemaakt door de andere sterke teams, die af en toe kostbare minuten lieten liggen: de #266 BRV-Racing van Visser-George-Bram-Rajko, de #290 HSM by KM99 van Schyns-Henrard-Fermine-De Smet en de #230 GGS Racing Team van Godinas-Spiertz-Medart-Hubin.

Het was Thomas Vanloocke (#228 Gaban Motorpsort) die won bij de Juniors, voor Maxence Brasseur (#225 BR2 Racing) en Mattis Vandermeulen (#286 Ecurie Francorchamps). Bij de vrouwen in de race dicteerde de logica de zege van de Nederlandse Beitske Visser (#266 BRV-Racing), die het haalde voor Kissy Van Den Plas (#278 PK4Fun 278) en Maryline Fortemps (#287 Fortemps Motorsport).

De #358 AB Cars won het klassement voor de ‘C1 Racing Cup Europa’ met Behhan Danhier, Alexis Danhier, Orazio Infusino en Mario Mastroianni, terwijl in de ‘C1 Racing Cup Invitational’, de Portugezen van de #418 G’s Competizione 1, namelijk Carlos Barbosa, Rodrigo Taveira, Joao Ventura, Tiago Amorin, Joao Figueireou en Carlos Rodriguez de zege pakten.

Het doek valt over deze editie van de 24H2CV/C1, die eens te meer het seizoen afsluiten van de racemeetings op het circuit van Spa-Francorchamps, dat zich majestueuzer dan ooit toonde in zijn herfstkleuren…      

Klassementenhttps://ris-timing.be/

Bron: pb 24H2CV/C1
Foto’s: pb 24H2CV/C1

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image