logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Zege in het algemene klassementvoor de Toyota GR Supra GT4!

De deelnemers aan de 100 Series by BGDC 2024 beleefden een mooie laatste manche afgelopen zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps. Met een start op een vochtige baan, kende de wedstrijd over 200 minuten verscheidene plotwendingen om uiteindelij


  • Oct 22 2024
  • 52
  • 3276 Views
Zege in het algemene klassementvoor de Toyota GR Supra GT4!

De deelnemers aan de 100 Series by BGDC 2024 beleefden een mooie laatste manche afgelopen zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps. Met een start op een vochtige baan, kende de wedstrijd over 200 minuten verscheidene plotwendingen om uiteindelijk de overwinning te zien van een wagen uit de klasse GT4+ : de snelle Toyota GR Supra GT4 van Cedric Wauters en Patrick Dubois!

Het was de Porsche 992 GT3 Cup #17 Speedlover Racing die, profiterend van een comfortabele pole position, zich in de gunst van de bookmakers werkte in hartje Ardennen. Maar de baan was verraderlijk als nooit tevoren en Olivier Dons liet zich verrassen in de eerste ronde, toen hij in de achteruitkijkspiegels tuurde bij het aansnijden van de bocht bij “Bruxelles”. Hij miste zijn rempunt en stuurde de bolide in de rondte, met een kleine schaats-sessie in het gras. Het resultaat: één minuut aan verloren tijd en de taak om zich te lanceren in een enorme inhaalrace samen met zijn ploegmaten Kurt Hensen en Philippe Wils!

Dat was het sein voor de Toyota GR Supra GT4 #11, die uitstekend werd gereden door Cedric Wauters, om aan kop te gaan en de vlucht vooruit te kiezen. En hoewel men dacht dat de Porsche van Speedlover weer zou komen aansluiten, hield  Wauters stand. Hij bleef voor het grootste deel van de wedstrijd in de wagen, zijn teamgenoot Patrick Dubois maakte slechts kort zijn opwachting aan het stuur, en won met 19 seconden overschot! Een bolide uit de klasse GT4+ haalde het dus van de bolides uit de klasse GT+, en dat was een originele manier om het seizoen te besluiten. Het zal waarschijnlijk in de toekomst nog vele anderen op ideeën brengen!

Johan en Michael Van Peperzeel van hun kant brachten de volledige wedstrijd door op de derde plaats in het algemene klassement, aan het stuur van hun Porsche 991 GT3 Cup en schonken zichzelf de zilveren medaille in de klasse GT+, voor de  spectaculaire MARC BMW V8 van Tom De Neef, Dirk Mertens en Maurits Van Egdom. Die wagen had meerdere keren te maken met problemen bij het herstarten na een pitstop.

Waar de Toyota GR Supra ongenaakbaar was binnen de klasse GT4+, werkten Didier Rousseau en Filip Teunkens een zeer regelmatige race af aan het stuur van hun  Cayman GT4 Q1 Trackracing en pakten de vierde plaats in het algemene klassement. 

Het duel in de klasse E van de Divisie 2 was intens. De Cupra TCR #421 van Pierre Léonard en Fabrice Massin nam het er op tegen de Alpine A110 Cup #50 van Alain Boveroux, die voor de gelegenheid werd vergezeld van Nicolas Busschaert. Een bestraffing voor de Franse bolide, wegens een te korte pitstop, bezegelde zijn lot in deze race binnen de race. De Cupra zegevierde in de klasse.

De gebeurtenissen volgden elkaar soms snel op voor de deelnemers in de klasse F. De originele Mitjet 2.0-liter van Philippe Wintgens en Gautier Engisch ging dan wel van de baan in de Raidillon tijdens de kwalificatietrainingen. De wagen werd echter tijdig hersteld voor de race, om uiteindelijk dan toch te winnen voor Alain Van Tornhaut, die de 200 minuten aan wedstrijd solo afwerkte aan het stuur van zijn “kleine” BMW Z4 #4. De Honda Civic #999 van Ricky Coomber, James Kaye en Zach Lucas daarentegen, zakte weg in het klassement door een elektrisch euvel en de BMW 130 GTR #77 van Raf Peeters en Philippe Wouters werd dan weer te snel tot opgave gedwongen met een technisch probleem.

Zoals werd verwacht, was de strijd om de titel zeer intens, vooraan in de klasse B binnen de Divisie 1. De diverse Renault Clio Cup wagens probeerden het keer op keer, maar niets kon de onverwoestbare Vauxhall Astra Coupé #777 van Guy Katsers en Philippe Ménage doen plooien. Zij haalden een nieuwe zege met 1’33” overschot op de Clio #68 van Yvan Muller en Gaël Frère die, tevergeefs, voluit gingen! De lokale helden Robin Dries en Samuel Hilgers (Renault Clio #262) vervolledigden het podium, terwijl Jérémy Princen et Thomas Vanloocke (Renault Clio #61) aan de voet ervan strandden, nadat ze ongelukkigerwijze een inhaalbeweging maakten onder gele vlag en daartoe een bestraffing van een ronde raapten!

Het klassement van deze categorie, eens te meer de drukst bezette van het weekend, werd vol gemaakt door de andere Renault Clio wagens met de #110 van Asnong-Pons-Faucon, de #37 van Deger-Heinen-Jeukenne, de #97 van Hortulanus-Rollin en de #82 van Audigane-Klee-Pivert. Moeilijke wedstrijd was het voor de Honda Civic #99 van Coomber-Kaye-Simmons, ten prooi aan meerdere problemen, en voor de Renault #510 van Debroux-Divoy-Duthoit, die tot opgave werd gedwongen.

Rogier Van Kuyk en Thomas Leten haalden eenzaam en alleen een nieuwe zege in de klasse A aan het stuur van hun gebruikelijke Renault Clio #69.

Het doek valt nu over deze jaargang 2024 van de 100 Series by BGDC. De drijvende krachten achter de discipline hebben ondertussen het telraam boven gehaald en in de komende uren zal de volledige lijst met de kampioenen voor 2024 officieel worden bekend gemaakt. De kalender voor 2025 is ondertussen ook bijna volledig vastgelegd. De eerste meeting is op Circuit Zolder op zaterdag 5 april voor een race van 200 minuten.

Wordt vervolgd… 

Info, inschrijvingen & reglementenwww.bgdc.be    

Klassementen Franco 200 : https://ris-timing.be/ 

Bron: pb BGDC
Foto’s: pb BGDC

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image