19 januari 2024, Middelharnis - Per 1 januari 2024 heeft de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) in Middelharnis een andere naam: Nederlandse Gereformeerde Kerk Middelharnis. "De naamswijziging is een gevolg van het landelijk samengaan van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken in 2023. Op Goeree-Overflakkee was alleen een GKV actief. Van een fusie op lokaal niveau was hier dus geen sprake..." Lees meer >>

Vervolg

De NGK Middelharnis, gevestigd aan het Oost Voorgors 52, telt een kleine 300 leden, die verspreid op Goeree-Overflakkee wonen. De gemeente groeit en is zich aan het oriënteren op een andere plaats van samenkomst.

“Waar de NGK Middelharnis voor staat? Wij zijn een gemeente die trouw is aan de Bijbel en de belijdenisgeschriften. Qua vorm is er ruimte voor vernieuwing”, zegt dominee Ruard Stolper. “Wat wij ook vaak horen is dat we een gastvrije gemeente zijn, waar nieuwe leden zich snel thuis voelen.”

Op 31 januari start de NGK Middelharnis, samen met de PKN-hervormde gemeenten van Middelharnis en Sommelsdijk, een Alphacursus voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof.

Vragen zijn welkom bij de scriba: scriba@ngkmiddelharnis.nl.

Tekst NGK Middelharnis