Sommelsdijk - Viool- en pianoleerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee zijn op dinsdag 28 mei 2024 te horen tijdens een voorspeelavond in de Exoduskerk te Sommelsdijk. De avond begint om 19:00 uur en is vrij toegankelijk. Lees meer >>

Vervolg

Op het podium staan leerlingen van viooldocente Heleen Dewitte en pianodocent Piet Westhoeve. Het programma is zeer divers. Wat is er allemaal te horen? De mooie Canon van Pachelbel, gespeeld door Emma Verburg. Sara van Papeveld brengt een solostuk van Bach ten gehore. Bach klinkt ook als Liselotte de Geus en Lauren Barth allebei een menuet van deze componist vertolken. Renske van ' t Geloof en Evelina Chekh spelen twee delen uit het Dubbelconcert in a klein van Vivaldi.

Ook kan het publiek genieten van het Flakkees Strijkensemble, dat twee stukken van Telemann laat horen én de vijfde Hongaarse dans van Brahms.

Pianodocent Piet Westhoeve zorgt voor de begeleiding van de vioolstukken. Daarnaast spelen zijn leerlingen Yinte en Mirre enkele prachtige stukjes uit verschillende pianomethodes.

Tekst en foto: Kees van Rixoort