logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

‘Te koop staande woningen hebben steeds beter energielabel’

“Sinds 1 januari 2024 is het bedrag dat je kunt lenen niet alleen afhankelijk van je inkomen en de rente, maar ook van het energielabel van de woning die je wilt kopen.” Dat schrijft Oscar Noorlag, hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep,  in zij


  • Oct 24 2024
  • 33
  • 4029 Views
‘Te koop staande woningen hebben steeds beter energielabel’

“Sinds 1 januari 2024 is het bedrag dat je kunt lenen niet alleen afhankelijk van je inkomen en de rente, maar ook van het energielabel van de woning die je wilt kopen.”

Dat schrijft Oscar Noorlag, hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep,  in zijn blog op de eigen site. “Hoe hoger het energielabel, hoe meer je kunt lenen. Overigens mag je voor een woning met een lager energielabel extra lenen als je dit geld gebruikt om energiebesparende maatregelen door te voeren. Daarmee zorg je ervoor dat je woning in de toekomst mogelijk een hoger energielabel kan krijgen.”

Verduurzaming

“Bij Van Bruggen Adviesgroep waren we benieuwd of de nieuwe leennormen een extra effect hebben op de verduurzaming van woningen waar veel huizenbezitters al aan werken. Onze eerste conclusie? Daar lijkt het wel op. Op 28 februari van dit jaar had 51,3% van de beschikbare woningen in de verkoop in Nederland (met een energielabel) een energielabel van minimaal B. Op 16 oktober is dat gestegen naar 55,0%. Dat betekent dat het aandeel van energiezuinige woning in 7,5 maand tijd met ruim 7% is gestegen.”

Daling

“Het aantal woningen met een energielabel C of D is licht gedaald van 31,8% in februari naar 30,5% in oktober. Dat komt neer op een daling van bijna 4%. De grootste daling zit echter bij het aandeel woningen met een energielabel E, F of G. Dit aandeel ging omlaag van 17,0% in februari naar 14,4% in oktober. Dat komt neer op een daling van bijna 15%.”

Lees hier het hele blog van Oscar Noorlag

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image