logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Kabinet houdt komst spreker pro-Palestijnse organisatie Samidoun tegen

Het kabinet houdt de komst van Samidoun-spreker Mohammed Khatib naar Nederland tegen. Hij zou maandag in Nijmegen spreken op uitnodiging van medewerkers van de Radboud Universiteit, maar minister Faber van Asiel heeft samen met haar collega Van Weel

door: nos.nl

  • Oct 25 2024
  • 45
  • 3882 Views
Kabinet houdt komst spreker pro-Palestijnse organisatie Samidoun tegen

Het kabinet houdt de komst van Samidoun-spreker Mohammed Khatib naar Nederland tegen. Hij zou maandag in Nijmegen spreken op uitnodiging van medewerkers van de Radboud Universiteit, maar minister Faber van Asiel heeft samen met haar collega Van Weel van Justitie besloten dat hij niet welkom is.

"De organisatie Samidoun, waar deze man toe behoort, spreekt steun uit voor verschillende terroristische organisaties, vraagt om de vrijlating van terroristen en noemt het plegen van terroristische aanslagen verzet. Voor het zaaien van haat en verheerlijking is absoluut geen plek in Nederland", staat in een verklaring van de ministers.

Faber en Van Weel benadrukken dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is en dat het "ook best mag schuren", maar dat dat dan wel binnen de democratische waarden moet blijven.

Eerder zei Van Weel al dat hij onderzocht of de komst van Khatib kon worden voorkomen. Hij noemde het bezoek toen al niet wenselijk, maar hij wist toen nog niet of er ook wettelijk iets tegen te doen was. Die knoop hebben de ministers inmiddels dus doorgehakt.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image