logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Hermans: er gebeurt te weinig om klimaatdoelen te halen

Het kabinet erkent dat er te weinig gebeurt om de klimaatdoelen te halen. Het Planbureau voor de Leefomgeving noemt het vandaag heel onwaarschijnlijk dat Nederland de wettelijke doelen over het terugdringen van de uitstoot te bereiken. Minister Herma

door: nos.nl

  • Oct 24 2024
  • 34
  • 4566 Views
Hermans: er gebeurt te weinig om klimaatdoelen te halen

Het kabinet erkent dat er te weinig gebeurt om de klimaatdoelen te halen. Het Planbureau voor de Leefomgeving noemt het vandaag heel onwaarschijnlijk dat Nederland de wettelijke doelen over het terugdringen van de uitstoot te bereiken.

Minister Hermans van Klimaat en Groene Groei zei in de Tweede Kamer bij het aanbieden van haar Energie- en Klimaatnota's dat ze "haar ogen niet sluit voor waar we nu staan en dat we niet genoeg doen".

Hermans maakt zich zorgen over de constateringen van het PBL en kondigde aan dat het kabinet met alternatieve maatregelen komt. In het voorjaar zullen daar knopen over worden doorgehakt, maar Hermans zei nu al dat de capaciteit van het stroomnet versneld wordt uitgebreid.

Volgens haar is dat nodig omdat het net overvol dreigt te raken. Dat hindert de verduurzaming van de industrie, de bouw en mobiliteit en kan ook negatieve gevolgen hebben voor het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid.

De minister benadrukt dat ondanks de inspanningen van netbeheerders de grenzen van het netwerk in zicht komen en dat zowel grootverbruikers als woningeigenaren te maken kunnen krijgen met beperkingen. Een van de maatregelen is het bijbouwen van zo'n 50.000 transformatorhuisjes, die allerlei vertragingen moeten voorkomen.

Vliegende brigades

De minister erkent dat het bouwen van die huisjes een grote opgave is. Gemeenten en netbeheerders moeten samenwerken bij het vinden van locaties, de bouw en het afstemmen met de bewoners. Omdat op sommige gemeenten ineens een grote hoeveelheid werk kan afkomen, wil Hermans bij de bouw 'vliegende brigades' inzetten.

Het kabinet kijkt "met belangstelling" naar voorstellen van netbeheerders om de tarieven voor kleinverbruikers zo aan te passen dat elektriciteit wordt gebruikt op het moment dat het net dat het beste aankan. Hermans wil verder de procedures voor 'duurzame infrastructuur' versnellen. Het gaat daarbij om kortere beroepsprocedures en snellere onderzoeks- en meetwerkzaamheden.

Probeer het zelf

Wat zouden hypothetisch gezien negen maatregelen zijn om die doelen wel snel te halen? Probeer het hieronder:

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image