logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Matt Damon heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik kan het niet geloven"

Een behoorlijke geliefde en succesvolle trilogie, maar er had meer ingezeten.


  • Jul 07 2024
  • 35
  • 4140 Views
Matt Damon heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik kan het niet geloven"
Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Matt Damon liet zich ook al eerder negatief uit over een van zijn blockbusters, dit terwijl het een van de grootste hits van zijn carrière werd.Damon is al decennialang een gerenommeerde naam in Hollywood. Al op jonge leeftijd wist hij hoge ogen te gooien met bijvoorbeeld Good Will Hunting, maar ook weer in The Martian. Een van zijn bekendste en geliefdste rollen is echter ongetwijfeld die van Jason Bourne.ActieheldIn 2002 toonde Damon aan dat hij ook in het actiegenre perfect uit de voeten kwam. Hij wist hoge ogen te gooien in The Bourne Identity. De keiharde actiefilm werd sterk onthaald, waardoor een vervolg niet lang op zich liet wachten. In 2004 werden we dan weer getrakteerd op The Bourne Supremacy. Ook dit werd een succes. In 2007 keerde hij terug voor het afsluitende deel van de trilogie, The Bourne Ultimatum. Dit derde deel is in de ogen van de nodige filmfanaten het beste hoofdstuk van de reeks, maar daar denkt Damon toch heel anders over.TeleurstellendOndanks het feit dat Ultimatum overal hele overtuigende cijfers scoort en ook aan de box-office wist te overtuigen, was de hoofdrolspeler allesbehalve tevreden. Damon was namelijk van mening dat het script van Tony Gilroy veel te rommelig was om er iets moois van te kunnen maken.
Hoewel de meeste kijkers genoten hebben van de derde Bourne-film, zegt Damon dat het er nog veel beter uit had kunnen zien. Gilroy zou zich echter meer hebben bezig gehouden met zijn Michael Clayton-regiedebuut, waardoor Ultimatum niet de aandacht kreeg die het verdiende.BoosDamon stopt zijn mening niet bepaald onder stoelen of banken: "Ik kan niet geloven dat de studio dit zo zou afhandelen. Ik kan Tony er niet eens de schuld voor geven. Hij krijgt een flinke zak geld en alles wat hij hoeft te doen is snel een script inleveren en hij gaat er weer vandoor..."
"Netjes vond ik het echter niet. Het script was onleesbaar. Zo slecht zelfs, dat het je carrière kan beëindigen. Ik zou het allemaal op eBay kunnen zetten, zodat jullie zien hoe waardeloos het was. Het was vreselijk. Tony haalde zijn cheque op en weg was hij".AanpassingenEr werd vervolgens nog aan het script gesleuteld, maar niet door Gilroy. De studio zou nog contact met hem hebben opgenomen, maar Gilroy zou zich niet meer gemeld hebben, waardoor andere schrijvers het moesten opknappen.
Als gevolg hiervan hebben Gilroy en Damon nooit meer contact gehad, aangezien de mannen het nu niet meer bepaald goed kunnen vinden. The Bourne Ultimatum werd uiteindelijk dus wel een succes, al liet het wel een zure nasmaak achter bij Damon, die er nog steeds spijt van heeft.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image