logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Festivals

Petitie voor behoud van gratis Metropolis Festival in Rotterdam

Metropolis, het gratis toegankelijke festival in Rotterdam Zuid, staat op het punt om een zware klap te incasseren. Een adviescommissie van de gemeente heeft namelijk geadviseerd om de subsidie aan Metropolis per 2025 stop te zetten.


  • Jul 04 2024
  • 46
  • 2896 Views
Petitie voor behoud van gratis Metropolis Festival in Rotterdam
Metropolis, het gratis toegankelijke festival in Rotterdam Zuid, staat op het punt om een zware klap te incasseren. Een adviescommissie van de gemeente heeft namelijk geadviseerd om de subsidie aan Metropolis per 2025 stop te zetten. Zonder deze financiële steun kan het festival, dat al 34 succesvolle edities achter de rug heeft, niet voortbestaan. De aankomende editie in 2024 zou dan de laatste zijn.

Metropolis is een gratis te bezoeken Rotterdams Festival. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat het eendaagse festival in het Zuiderpark een groot publiek kennismaken met opvallende en vernieuwende muziek van hoge kwaliteit. Op het festival stonden later doorgebroken artiesten als The Black Keys (2003), The Strokes (2001), Snow Patrol (2001), Idles (2017), Yungblud (2017) en The Killers (2004).

Net als vele andere culturele organisaties in Rotterdam, ontvangt Metropolis elke vier jaar subsidie van de gemeente. Voor de periode 2025-2028 heeft Metropolis een uitgebreid plan ingediend, maar de beoordelingscommissie heeft de gemeente geadviseerd om deze aanvraag af te wijzen.

Het advies van de commissie ligt nu bij het college van burgemeester en wethouders, die het vervolgens doorstuurt naar de gemeenteraad. Uiteindelijk is het de gemeenteraad die de definitieve beslissing zal nemen over de subsidieverlening.

Via onderstaande link kan jij de petitie ondertekenen.
Petitie voor het behoud van Metropolis Festival in Rotterdam

Komende zondag vindt Metropolis Festival plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Op het affiche staan onder andere SPRINTS, Deadletter en Prins S en de Geit. Hopelijk wordt het niet de laatste editie!



Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites