logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Diageo investeert 30 miljoen euro in verdubbeling productie Guinness 0.0

Key takeaways Diageo, het moederbedrijf van Guinness, investeert 30 miljoen euro om de productie van zijn alcoholvrije stout Guinness 0.0 aanzienlijk te verhogen in zijn historische St James’s Gate-brouwerij in Dublin. Deze investering zal de b


  • Oct 25 2024
  • 16
  • 4110 Views
Diageo investeert 30 miljoen euro in verdubbeling productie Guinness 0.0

Key takeaways

  • Diageo investeert 30 miljoen euro om de productie van Guinness 0.0 in de brouwerij in Dublin te verdubbelen.
  • De investering is bedoeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar alcoholvrije opties en matiging in drankkeuzes.
  • De verkoop van Guinness 0.0 is tussen februari 2023 en februari 2024 met bijna 50 procent gestegen.

Diageo, het moederbedrijf van Guinness, investeert 30 miljoen euro om de productie van zijn alcoholvrije stout Guinness 0.0 aanzienlijk te verhogen in zijn historische St James’s Gate-brouwerij in Dublin. Deze investering zal de brouwcapaciteit van de locatie verdubbelen, waardoor er jaarlijks 176 miljoen pints Guinness 0.0 geproduceerd kunnen worden, bestemd voor zowel de binnenlandse als de internationale markt.

Deze uitbreiding is een antwoord op de groeiende vraag van consumenten naar alcoholvrije opties en gematigde drankkeuzes. De verkoop van Guinness 0.0 in Ierse pubs is tussen februari 2023 en februari 2024 met bijna 50 procent gestegen, wat het momentum van de trend onderstreept. Deze groei sluit aan bij een bredere opwaartse trend in de markt voor alcoholvrij bier, waar de verkoop vorig jaar in heel Ierland met 18 procent steeg.

Groei van Guinness 0.0

Guinness 0.0 is momenteel verkrijgbaar van het vat in 1.700 Ierse verkooppunten en wil zijn bereik uitbreiden naar 2.000 pubs tegen Kerstmis van dit jaar. De alcoholvrije stout, die slechts drie jaar geleden op de markt kwam, vereist een complexer en tijdrovender brouwproces dan traditionele Guinness, waarvoor twee extra productiedagen nodig zijn.

Toewijding aan kwaliteit en innovatie

Aidan Crowe, Diageo’s Beer Operations Director, benadrukt de toewijding van het merk aan kwaliteit en innovatie: “Guinness heeft altijd bekend gestaan om zijn toewijding aan het produceren van producten van hoge kwaliteit, en Guinness 0.0 is daar een bewijs van. Het biedt dezelfde geweldige smaak, premium ervaring en kwaliteit die mensen verwachten van Guinness, maar dan zonder de alcohol.” St James’s Gate fungeert als wereldwijde productiehub voor Guinness 0.0 en levert aan markten over de hele wereld.

Deze investering in Guinness 0.0 valt samen met een hernieuwde populariteit van traditionele Guinness stout, gedreven door factoren zoals het iconische zwart-witte merk en de aantrekkingskracht op jongere generaties die “splitting the G” hebben omarmd – een populaire meme waarbij een glas Guinness wordt gedeeld met een andere drank – op platforms zoals TikTok. Ondanks uitdagende marktomstandigheden die resulteerden in een daling van Diageo’s bedrijfswinst in juli, liet de omzet in Ierland een sterke groei zien, aangewakkerd door een dubbelcijferige stijging van de vraag naar Guinness.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image