logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

VS sturen geavanceerd raketafweersysteem THAAD naar Israël te midden van escalatie met Iran

Key takeaways De VS hebben snel hun geavanceerde raketafweersysteem THAAD ingezet in Israël. Minister van Defensie Lloyd Austin bevestigde deze plaatsing terwijl hij op weg was naar Oekraïne, door te verklaren dat het systeem nu “op zijn plaats


  • Oct 22 2024
  • 38
  • 0 Views
VS sturen geavanceerd raketafweersysteem THAAD naar Israël te midden van escalatie met Iran

Key takeaways

  • De VS hebben hun geavanceerde raketafweersysteem THAAD naar Israël gestuurd.
  • Het systeem is ontworpen om het bestaande Patriot-systeem van Israël aan te vullen met een groter gebiedsbereik en de capaciteit om doelen op een afstand van 150-200 kilometer te onderscheppen.
  • Naar verwachting zullen ongeveer 100 Amerikaanse troepen het systeem bedienen.

De VS hebben snel hun geavanceerde raketafweersysteem THAAD ingezet in Israël. Minister van Defensie Lloyd Austin bevestigde deze plaatsing terwijl hij op weg was naar Oekraïne, door te verklaren dat het systeem nu “op zijn plaats staat”. Hij onthield zich van het bekendmaken van de operationele status, maar benadrukte de mogelijkheid om het snel te activeren en verklaarde dat ze zich houden aan hun geplande tijdlijn.

Austins opmerkingen volgden op berichten dat het THAAD-systeem al operationeel was in Israël. Zowel de publieke omroep Kan als Al Arabiya, die bronnen citeerden, wezen op de inzet van ten minste drie functionerende batterijen. Naar verwachting zullen ongeveer 100 Amerikaanse troepen dit systeem bedienen, dat het bestaande Patriot-systeem van Israël aanvult door een groter gebied te bestrijken en doelen op een afstand van 150-200 kilometer te kunnen onderscheppen.

Betrokkenheid VS 

Het Pentagon bevestigde de inzet vorige week met de mededeling dat een vooruitgeschoven team in Israël was aangekomen met de eerste onderdelen en dat later personeel en batterijonderdelen zouden volgen. Hoewel een precieze tijdlijn voor volledige operationele capaciteit niet bekend werd gemaakt vanwege veiligheidsoverwegingen, benadrukten ze het belang ervan voor de verdediging van Israël tegen mogelijke Iraanse aanvallen met ballistische raketten.

Zorgen over escalatie

Austin ging ook in op de aanhoudende spanningen tussen Iran en Israël, waarbij hij opmerkte dat het moeilijk is om de aard van een Israëlische reactie te voorspellen na het recente spervuur van raketten van Teheran. Hij benadrukte de betrokkenheid van de VS bij deëscalatie-inspanningen en moedigde beide partijen aan om een oplossing te zoeken.

Militaire systeemgegevens

Deze inzet betekent een grotere betrokkenheid van de VS bij het conflict in vergelijking met hun eerdere rol als voornamelijk externe ondersteuner. Hoewel Amerikaanse marine- en luchtmachtmiddelen al betrokken waren bij de verdediging van Israël tegen Iraanse aanvallen, plaatst de aanwezigheid van THAAD en Amerikaans personeel op Israëlisch grondgebied hen direct in de gevarenzone. Dit systeem, ontwikkeld in de jaren 1990 en geactiveerd met zijn eerste operationele batterij in 2008, omvat zes vrachtwagen-gemonteerde lanceerinrichtingen. Elke lanceerder is uitgerust met acht onderscheppingsraketten, naast de radar- en vuursystemen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image