logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Noord-Korea lanceert meerdere ballistische raketten temidden van oplopende spanningen

Key takeaways Op woensdag lanceerde Noord-Korea volgens Zuid-Korea en Japan meerdere ballistische raketten voor de korte afstand in de richting van de oostkust. De lanceringen vonden plaats vanuit Kaechon, ten noorden van Pyongyang, rond 6:50 uur lok


  • Sep 18 2024
  • 37
  • 3918 Views
Noord-Korea lanceert meerdere ballistische raketten temidden van oplopende spanningen

Key takeaways

  • Noord-Korea heeft meerdere ballistische korteafstandsraketten gelanceerd in de richting van de oostkust.
  • De raketten reisden ongeveer 400 kilometer in noordoostelijke richting en het exacte aantal en de landingsplaatsen zijn niet gespecificeerd.
  • De lanceringen werden sterk veroordeeld door de stafchefs van Zuid-Korea als een duidelijke provocatie die de vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland in gevaar brengt.

Op woensdag lanceerde Noord-Korea volgens Zuid-Korea en Japan meerdere ballistische raketten voor de korte afstand in de richting van de oostkust. De lanceringen vonden plaats vanuit Kaechon, ten noorden van Pyongyang, rond 6:50 uur lokale tijd.

De Joint Chiefs of Staff (JCS) van Zuid-Korea meldde dat de raketten ongeveer 400 kilometer aflegden in noordoostelijke richting. Hoewel het exacte aantal afgevuurde raketten en hun landingsplaatsen nog niet bekend zijn, veroordeelde de JCS de actie scherp en noemde het een duidelijke provocatie die de vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland in gevaar brengt. Ze beloofden een vastberaden reactie op toekomstige provocaties.

Toegevoegde ontwikkelingen

Ongeveer dertig minuten na de aankondiging van de eerste raketlancering bevestigde de Japanse kustwacht nog een ballistische raketlancering vanuit Noord-Korea. De Japanse minister van Defensie, Minoru Kihara, verklaarde dat ten minste één van de raketten landde in de buurt van de oostelijke binnenkust van het Noorden en benadrukte dat dergelijke acties onaanvaardbaar zijn. Het Amerikaanse Indo-Pacific Command erkende de lanceringen en verklaarde nauw samen te werken met Zuid-Koreaanse en Japanse functionarissen.

Achtergrond en context

Deze lanceringen volgen op een soortgelijk incident afgelopen donderdag, waarbij Noord-Korea voor het eerst in meer dan twee maanden ballistische korteafstandsraketten afvuurde. Pyongyang beweerde toen dat de lanceringen tests waren van een nieuw 600-mm meervoudig raket lanceersysteem. Zuid-Korea’s JCS suggereerde dat de lanceringen misschien bedoeld waren om wapens te testen voor mogelijke export naar Rusland, te midden van de groeiende militaire samenwerking tussen de twee naties.

Internationale zorgen

Beschuldigingen dat Noord-Korea raketten en raketten levert aan Rusland in ruil voor economische en militaire hulp zijn geuit door de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Oekraïne. Deze week reisde de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Choe Son Hui naar Moskou om conferenties bij te wonen en had hij een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Sergei Lavrov om de versterking van de bilaterale betrekkingen te bespreken.

Noord-Korea’s nucleaire programma

Deze recente ontwikkelingen komen nadat Noord-Korea beelden onthulde van centrifuges die worden gebruikt bij de verrijking van uranium voor kernwapens. Tijdens een bezoek aan een uraniumverrijkingsinstallatie riep leider Kim Jong Un op tot een verhoogde productie van materiaal dat geschikt is voor kernwapens om het arsenaal van het land te versterken.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image