logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Nieuw schandaal: Zwitserse bank Pictet bekent betrokkenheid bij omvangrijke belastingfraude in VS

Banque Pictet, een grote Zwitserse bank, heeft Amerikanen geholpen belastingontduiking te plegen. Een beschuldiging van samenzwering tot fraude had duur kunnen uitpakken, maar zal worden afgehandeld met een financiële schikking. 5,6 miljard dollar aa


  • Dec 05 2023
  • 44
  • 4806 Views
Nieuw schandaal: Zwitserse bank Pictet bekent betrokkenheid bij omvangrijke belastingfraude in VS

Banque Pictet, een grote Zwitserse bank, heeft Amerikanen geholpen belastingontduiking te plegen. Een beschuldiging van samenzwering tot fraude had duur kunnen uitpakken, maar zal worden afgehandeld met een financiële schikking.

5,6 miljard dollar aan spookbedragen

In het nieuws: Banque Pictet, de private banking-divisie van de Pictet-groep, komt voor de rechter. De bank bekent schuld.

  • Tussen 2008 en 2014 had de bank 1.637 accounts op naam van Amerikaanse klanten, schrijft zakenzender CNBC. Deze accounts bevatten meer dan 5,6 miljard dollar, ongeveer een kwart van de Amerikaanse activa in de kluis van de Zwitserse instelling.
  • Een bedrag dat onzichtbaar was voor de Internal Revenue Service (IRS), de Amerikaanse belastingdienst. Hierdoor konden deze onrechtmatige belastingbetalers gezamenlijk ongeveer 50,6 miljoen dollar aan belastingen ontduiken, volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie.
  • De Zwitserse bank hield bijvoorbeeld de postberichten over de accounts van hun klanten zelf bij, in plaats van deze naar de VS te sturen, zodat ze buiten het zicht van de Amerikaanse autoriteiten bleven. Vandaar de beschuldiging van samenzwering tot fraude.

Banque Pictet bekent schuld

De afloop: De zaak zal volledig worden afgehandeld tussen Banque Pictet en de IRS, met een financiële regeling. Wat er met de betreffende belastingbetalers zal gebeuren, zal waarschijnlijk later worden bekeken.

  • De Zwitserse bank moet 122,9 miljoen dollar betalen aan restitutie en boetes als onderdeel van een schikking met de aanklagers.
  • In ruil daarvoor heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie ingestemd met uitstel van vervolging gedurende drie jaar en vervolgens met het laten vallen van de beschuldiging van criminele samenzwering om de IRS te bedriegen.

“De strijd tegen financieel wangedrag blijft een prioriteit voor deze afdeling. We moedigen bedrijven en financiële instellingen aan om ons misstanden te melden voordat wij naar hen toe komen.”

Damian Williams, Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York, in een verklaring

(cv/evb)

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites