logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Luxe aandelen kelderen door zorgen over vraag China

Key takeaways Europese luxeaandelen daalden donderdag scherp door zorgen over de afnemende vraag in China. De benchmarkindex van de toptien Europese luxeaandelen daalde met meer dan 3 procent en bereikte daarmee het laagste punt in augustus. Opvallen


  • Sep 07 2024
  • 39
  • 3697 Views
Luxe aandelen kelderen door zorgen over vraag China

Key takeaways

  • Europese luxeaandelen zijn donderdag sterk gedaald.
  • De benchmarkindex daalde met meer dan 3 procent door zorgen over de afnemende vraag in China.
  • Luxereuzen LVMH, Hermes en Brunello Cucinelli behoorden tot de opvallende dalers.

Europese luxeaandelen daalden donderdag scherp door zorgen over de afnemende vraag in China. De benchmarkindex van de toptien Europese luxeaandelen daalde met meer dan 3 procent en bereikte daarmee het laagste punt in augustus. Opvallende dalers waren luxereuzen LVMH en Hermes, naast het Italiaanse modehuis Brunello Cucinelli.

Factoren in de markt die bijdragen aan daling

Het marktsentiment werd beïnvloed door een combinatie van factoren. JPMorgan verlaagde onlangs zijn vooruitzichten voor Chinese aandelen, vanwege de mogelijkheid van een tweede handelsoorlog na de verkiezingen in november in de Verenigde Staten en zorgen over de economische groei. Daarnaast bleek uit een enquête onder de particuliere sector dat de activiteit in de dienstensector in China in augustus vertraagde, waardoor sommige bedrijven hun personeelskosten verlaagden.

Andere indicatoren van afnemende vraag

Verder doken er berichten op in de media dat Tiffany, een dochteronderneming van LVMH, haar paradepaardje in Shanghai zou inkrimpen. Deze ontwikkeling werd gezien als een mogelijke indicator van een afnemende vraag op de Chinese luxemarkt. Analisten benadrukten dat de bezorgdheid over de Chinese vraag een onevenredig grote impact had op de luxesector en suggereerden de mogelijkheid van een cascade-effect.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image