Stellendam - Op zaterdag 13 april 2024 treden de koperleerlingen van docent Hugo Verweij voor het voetlicht. Medewerking aan dit concert wordt verleend door het Pling Plong Orkest onder leiding van Geerte Rijpma. De jonge muzikanten treden op in het Haegse Huus te Stellendam. De aanvang is 13:30 uur en de toegang is gratis. Lees meer >>

Vervolg

De koperleerlingen zijn, naast leerling van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee, ook allemaal lid van een van de mooie muziekverenigingen op het eiland. Veel van hen spelen dan ook al in een jeugd- of leerlingenorkest.

Muziekles volgen, de repetities van het jeugdorkest bezoeken, thuis oefenen. Het (leren) bespelen van een koperen blaasinstrument is een intensieve hobby, die veel vraagt. Maar het levert ook veel op. In de eerste plaats natuurlijk het plezier in (samen) muziek maken, maar ook de voldoening van steeds maar weer de grenzen van je eigen kunnen verleggen. Zo ontwikkelen deze jonge blazers al doende een passie voor muziek.

Deze middag laten zij met veel plezier horen hoe mooi hun instrumenten klinken en wat er allemaal mogelijk is op trompet, bugel, trombone en euphonium. Er wordt naar hartenlust gemusiceerd als solist en in duo-, trio- en kwartetverband.

Soms worden de optredens ondersteund door een backingtrack en soms wordt er puur instrumentaal gespeeld. Naast de leerlingen zelf maken ook gastmuzikanten hun opwachting: veelal muzikale ouders, die een steentje bijdragen om een ensemble compleet te maken of om te laten horen hoe het gezinsorkest thuis klinkt!

Er is filmmuziek te beluisteren, evenals karakterstukken en bekende melodieën. Twee leerlingen treden op met pianiste Hanna Manikova, die op professionele wijze het Allegro & Siciliano van Telemann en Carnaval of Venice van Round zal begeleiden.

Pling Plong

Last but not least treedt ook het Pling Plong Orkest onder leiding van Geerte Rijpma op. Pling Plong is het allerjongste jeugdonderdeel van Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam. De kinderen krijgen bij dit orkest een instrument naar keuze om uit te proberen en op een speelse manier samen te spelen. Kinderen van 6 tot 10 jaar maken deel uit van dit orkest.

Geerte leidt deze groep vanuit de pedagogische kwaliteiten die zij als basisschoolleerkracht bezit én vanuit haar muzikale kwaliteiten als sopraansaxofoniste bij De Hoop. Wie ook een keer wil meedoen met Pling Plong is van harte welkom: elke vrijdagavond om 18.15 uur in het Haegse Huus.

Tekst: Muziekgebouw Goeree-Overflakkee