Sommelsdijk - Dwarsfluit- en pianoleerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee geven op dinsdagavond 9 april 2024 een uitvoering in de Exoduskerk te Sommelsdijk. Het publiek kan een gevarieerd muzikaal programma tegemoet zien. Lees meer >>

Vervolg

De leerlingen die optreden krijgen les van dwarsfluitdocente Lisette van den Broek en van pianodocent Piet Westhoeve. Voor de dwarsfluitleerlingen is dit een geweldige gelegenheid om stukken te spelen met begeleiding van een professioneel pianist. De begeleiding is namelijk in handen van Piet Westhoeve.

Hoe ziet het programma eruit? Op dwarsfluit zijn twee ‘Bonbons’ uit de Chocolate Box van Paul Harris te horen. Alisa Chekh en Lydia Noordam voeren ‘Hazelnote Crunch’ en ‘Mocha Baroqua’ uit. Smullen! Daarnaast speelt Thirza Krijgsman barokmuziek van Telemann.

Jinthe de Heer voert een prachtige Sicilienne van de Nederlandse componist Marcel Poot uit. Eveneens in Nederlandse sferen: de Kleine Suite van Andriessen, die Willemijn Kraak speelt. Maar het programma biedt ook een uitstapje naar onze Zuiderburen als Rozemarijn de Geus Melopee en Caprice van André Waignein ten gehore brengt.

Zelfs het Franse impressionisme is te horen tijdens dit concert: Evy van Nimwegen speelt een heel bekend werk van Debussy. Guusje Baelde zorgt juist weer voor Zuid-Amerikaanse sferen met haar vertolking van Arriagada’s muziek.

Hanneke Terbrugge is te horen tijdens de uitvoering van een virtuoze sonate voor fluit en piano van Donizetti en Hanna de Lege treedt op met het bekende thema uit Willem Tell van Rossini.

Vijf pianoleerlingen van Piet Westhoeve, Sophie, Daan, Guus, Mason en Emma, spelen stukken van Einaudi, Pirates of the Caribbean, Yiruma en De Banjospelers.

Het muzikale feestje begint om 19:00 uur.