Dirksland - Op zaterdag 9 maart 2024 geeft de Urker MANS Formatie een passie en Paasconcert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Eerder gaven de zangers kerstconcerten in deze monumentale kerk. Lees meer >>

Vervolg

Het programma bevat enerzijds bekende passie en paasmelodieën zoals: ’t Is Middernacht en in de Hof, Het Ruwhoutenkruis en Het is volbracht. Anderzijds staan eigen bewerkingen van de dirigent Martin Mans op het programma zoals: Eli, Eli, Lama Sabachthani, de Kruisweg en Arise my Love. Indrukwekkende werken waarbij zowel ingetogen als uitbundig gezongen wordt. Aan de vleugel zit Johan Bredewout die vakkundig de begeleiding voor zijn rekening neemt. Hij brengt, naast zijn begeleiding, ook enkele improvisaties ten gehore. De zangers van de Urker MANS Formatie laten ook hun individuele stemmen horen in hun solopartijen.

De dirigent Martin Mans is de drijvende kracht achter het ensemble dat dit jaar haar 12,5 jarig jubileum viert. Een concert in de Maria Magdalenakerk is een belevenis op zich vanwege de sfeervolle ambiance en het mooie kerkorgel. De luisteraar kan enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.

Details:

Datum: zaterdag 9 maart 2024

Locatie: Hervormde Kerk, Ring 2, Dirksland

Aanvang: 19:30 uur

Toegang €16,00 (aan de zaal €18,00).

Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Reserveren en online bestellen of via tel. 06-25391903.

Voorverkoopadres: Boekhandel Van der Boom, Voorstraat 41, Sommelsdijk of bij Ad Hameete Hervormde Kerk, Ring 2 Dirksland.

URKER MANS FORMATIE

Dit bekende ensemble is in 2012 opgericht en viert dit jaar haar 12,5 jarig jubileum met een concert in de Bovenkerk in Kampen. Het is een hechte groep zangers die al heel wat kilometers heeft gemaakt. Niet in de laatste plaats reisden zij naar Canada waar ze al diverse tournees hebben gemaakt. Het passie en paasprogramma bestaat uit traditionele liederen zoals: U zij de glorie en Is dat, is dat mijn Koning. De dirigent Martin Mans schrijft zelf ook muziek voor deze samenstelling waarmee ze de luisteraars in vervoering weten te brengen. De zangers hebben veel podiumervaring. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen van noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Ze vullen elkaar aan en vormen een eenheid in klank en expressie.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble de tot nog toe laatste cd met Passie en Paasliederen. De uitvoering van de paasconcerten is door de coronacrisis steeds opgeschoven en dit jaar staat een aantal concerten in de concertagenda. De cd is verkrijgbaar op het concert. De Urker Mans Formatie is ook op het YouTube-kanaal van Martin Mans te beluistern en bekijken. Abonneren is gratis en biedt wekelijks een nieuwe uitzending.

Tekst en aanleveren foto: Joyce Mans