logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Omzet detailhandel met bijna 3 procent omhoog in mei

DEN HAAG (ANP) - De omzet in de Nederlandse detailhandel is in mei met 2,9 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt vooral voor rekening van de non-foodsector,

door: nieuws.nl

  • Jul 01 2024
  • 35
  • 3937 Views
Omzet detailhandel met bijna 3 procent omhoog in mei

De omzet in de Nederlandse detailhandel is in mei met 2,9 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt vooral voor rekening van de non-foodsector, met bijvoorbeeld verkopers van consumentenelektronica, drogisterijen en kleding- en schoenenwinkels.

Volgens het CBS ging de omzet bij non-food met 4,5 procent omhoog. De omzet van de foodsector, met winkels voor voedings- en genotmiddelen, bleef vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in mei, aldus het CBS. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,2 procent hoger dan in mei vorig jaar.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites