logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Inspectie legt Turkish Airlines last onder dwangsom op

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft Turkish Airlines een last onder dwangsom opgelegd. Volgens de inspectie heeft de luchtvaartmaatschappij ongeoorloofd gebruikgemaakt van een vervuilende hulpmotor op Schiphol. Als Tur

door: nieuws.nl

  • Jun 18 2024
  • 50
  • 3238 Views
Inspectie legt Turkish Airlines last onder dwangsom op

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft Turkish Airlines een last onder dwangsom opgelegd. Volgens de inspectie heeft de luchtvaartmaatschappij ongeoorloofd gebruikgemaakt van een vervuilende hulpmotor op Schiphol. Als Turkish Airlines nogmaals in de fout gaat, volgt een dwangsom van 2500 euro per keer, tot een maximum van 50.000 euro.

Met een last onder dwangsom hoopt de ILT herhaling te voorkomen. Het onrechtmatig gebruiken van vervuilende hulpmotoren, zogeheten APU’s, is vaker voorgekomen op Schiphol. De inspectie heeft tot op heden acht luchtvaartmaatschappijen, een grondafhandelingsbedrijf en de luchthaven zelf een waarschuwing gegeven. Zo verbeurde eerder dit jaar een last onder dwangsom voor KLM na een overtreding. De luchtvaartmaatschappij moest 2500 euro betalen.

Een vliegtuig maakt gebruik van een APU als het stilstaat, onder meer voor elektriciteit aan boord. De motoren werken op kerosine met schadelijke uitstoot tot gevolg. “In het belang van de luchtkwaliteit moet de APU daarom zo min mogelijk aanstaan”, legt de ILT uit. Zo mogen vliegtuigen alleen een APU gebruiken als er geen schonere alternatieven zijn of bij bepaalde weersomstandigheden.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites