logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn adv

door: nieuws.nl

  • Jun 17 2024
  • 38
  • 3251 Views
Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

De acties van UBS hebben volgens de advocaten geleid tot financiële verliezen en “enorme schade” aan de reputatie van hun cliënt. Ze beweren dat de “ongegronde rapporten” zijn gebruikt als instrument voor strafrechtelijke vervolging en het EU-sanctiebeleid. UBS heeft nog niet gereageerd.

De Europese Unie, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk plaatsten Oesmanov op de sanctielijst nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen. Hij behoort tot de tientallen miljardairs die naar de hoogste rechtbanken van de Europese Unie zijn gestapt om zichzelf van de lijst te laten halen en hun tegoeden te laten deblokkeren. Ruim twee jaar geleden namen de Duitse autoriteiten een megajacht van de Russische zakenman en vriend van president Vladimir Poetin in beslag.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites