logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Laadpalenmaker Alfen keldert op Damrak na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - Alfen zag woensdag ruim een derde van zijn beurswaarde verdampen op de Amsterdamse beurs, na een vertraagde opening door het grote aantal verkooporders. De fabrikant van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet verlaa

door: nieuws.nl

  • Jun 26 2024
  • 43
  • 3055 Views
Laadpalenmaker Alfen keldert op Damrak na omzetalarm

Alfen zag woensdag ruim een derde van zijn beurswaarde verdampen op de Amsterdamse beurs, na een vertraagde opening door het grote aantal verkooporders. De fabrikant van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet verlaagde de omzetverwachting voor dit jaar door zwakker dan verwachte marktomstandigheden. De omzetverlaging is vooral het gevolg van het uitstel van een groot aantal grote deals voor energieopslagsystemen die in het tweede kwartaal zouden worden getekend.

Alfen kampt ook met aanvoerproblemen bij de divisie Smart Grid Solutions en tegenvallende verkopen van laadpalen door de zwakkere verkoop van elektrische auto’s in Europa. Het bedrijf voorziet nu een jaaromzet van 485 miljoen tot 520 miljoen euro. Eerder werd gerekend op een omzet van tussen de 590 miljoen en 660 miljoen euro. Ook de verwachting van de winstmarge ging omlaag. Om de lagere omzet op te vangen wil het bedrijf de kosten verlagen.

De AEX-index noteerde kort na opening van de markt 0,5 procent hoger op 931,14 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 878,69 punten, door de koersval van Alfen. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,7 procent.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites