logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Labour-leider Starmer wil groei van minstens 2,5 procent

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Labour-leider Keir Starmer, die op koers ligt de nieuwe Britse premier te worden, wil dat de economie van het Verenigd Koninkrijk jaarlijks met minstens 2,5 procent groeit als zijn partij aan de macht komt. Op 4 juli worden v

door: nieuws.nl

  • Jun 26 2024
  • 39
  • 2564 Views
Labour-leider Starmer wil groei van minstens 2,5 procent

Labour-leider Keir Starmer, die op koers ligt de nieuwe Britse premier te worden, wil dat de economie van het Verenigd Koninkrijk jaarlijks met minstens 2,5 procent groeit als zijn partij aan de macht komt. Op 4 juli worden verkiezingen gehouden in het Verenigd Koninkrijk.

In een interview met zender ITV dat donderdag wordt uitgezonden verklaarde Starmer dat onder de vorige Labour-regering een groei werd behaald van 2,5 procent. Op de vraag of hij een vergelijkbare doelstelling nastreeft antwoordde Starmer: “ja zeker”.

Starmer heeft de economie tot speerpunt gemaakt in zijn verkiezingscampagne en de strijd met Rishi Sunak van de Conservatieven. De Britse economie gaat onder meer gebukt onder de hoge rentes en zwakke consumentenbestedingen. De partijleider wil de groei onder meer aanjagen door grote investeringen in woningbouw, infrastructuur en de energietransitie.

Labour gaat ruimschoots aan kop in de peilingen. Starmer kan daardoor de eerste Labour-premier worden sinds Gordon Brown, die tot 2010 aan de macht was.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image