logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Brussel niet bezorgd over onderzoek China naar dumping vlees

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie maakt zich "geen enkele zorgen" over het onderzoek dat China heeft aangekondigd naar te goedkoop Europees varkensvlees, verzekert zij. De commissie volgt het onderzoek op de voet en komt in actie als dat niet vol

door: nieuws.nl

  • Jun 17 2024
  • 31
  • 4542 Views
Brussel niet bezorgd over onderzoek China naar dumping vlees

De Europese Commissie maakt zich “geen enkele zorgen” over het onderzoek dat China heeft aangekondigd naar te goedkoop Europees varkensvlees, verzekert zij. De commissie volgt het onderzoek op de voet en komt in actie als dat niet volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) verloopt, zegt een woordvoerder.

China kondigde het onderzoek maandag aan. Beijing en Brussel ruziën over hun onderlinge handel en schermen de laatste tijd over en weer met strafmaatregelen. De Europese Unie dreigt binnenkort hoge importheffingen in te voeren op Chinese elektrische auto’s. Chinese fabrikanten zouden dankzij overheidssubsidies Europese rivalen wegconcurreren.

De EU subsidieert haar landbouw, ook de varkenshouderij, met vele miljarden euro’s per jaar, erkent de commissie. Maar dat gebeurt “strikt volgens de WTO-verplichtingen”. Heel anders dan de Chinese subsidies voor elektrische auto’s, zegt een commissiewoordvoerder. “Niet alle subsidies zijn hetzelfde.”

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites