logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors h

door: nieuws.nl

  • Jun 17 2024
  • 62
  • 3842 Views
China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto’s vanaf 4 juli ingaan.

China is een van de grootste afzetmarkten voor de EU als het op varkensvlees aankomt. Afgelopen jaar was de totale import van varkensvlees ruim 1,7 miljard euro waard. Spanje, Denemarken en Nederland waren verantwoordelijk voor het leeuwendeel daarvan.

Nederland is een van de grootste vleesexporteurs van Europa. De totale exportwaarde bedroeg afgelopen jaar 11,2 miljard euro. Vooral Duitsland is een belangrijke afnemer van het Nederlandse vlees, samen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De prijzen voor varkensvlees zijn al langer hoog door lagere productie in de EU. De Rijksvoorlichtingsdienst nam vorig jaar 6 procent minder varkensslachtingen waar in Nederland. Dat komt onder andere doordat er steeds minder varkenshouderijen zijn door een gebrek aan opvolgers en eerdere slechte resultaten. Ook de opkoopregeling voor de veehouderij speelt een rol.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites