logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Pensioenfonds ABP steekt 420 miljoen in 1500 huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Ambtenarenpensioenfonds ABP gaat samen met het grote vastgoedconcern Greystar zo'n 1500 huurwoningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. De partijen steken daar 420 miljoen euro in. Het grootste pensioenfonds van Nederland

door: nieuws.nl

  • Jun 17 2024
  • 41
  • 4660 Views
Pensioenfonds ABP steekt 420 miljoen in 1500 huurwoningen

Ambtenarenpensioenfonds ABP gaat samen met het grote vastgoedconcern Greystar zo’n 1500 huurwoningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. De partijen steken daar 420 miljoen euro in. Het grootste pensioenfonds van Nederland wil in totaal 5 miljard euro beleggen in woningen in Nederland.

Ten minste twee derde van de woningen moet een gereguleerde huurprijs van maximaal 1200 euro per maand krijgen. De eerste investering doet ABP in een nieuw wooncomplex in Leiden, waar 780 nieuwe appartementen moeten komen. De stad heeft een groot tekort aan betaalbare huurwoningen, stelt ABP.

De woningen worden gebouwd voor mensen met een middeninkomen of “sleutelberoep”, waaronder leraren of politieagenten. “ABP wil samen bouwen aan een goed pensioen in een leefbare wereld”, stelt bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen. “Daarvoor zoeken we aantrekkelijke langetermijninvesteringen die liefst het verschil maken in de levens van onze deelnemers.”

Het pensioenfonds trok in november ook al 400 miljoen euro uit om ruim 1500 woningen te laten bouwen, toen in samenwerking met bpfBOUW, het fonds voor de bouwsector.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites