logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Reisbranche wil ‘flexdagen’ rondom schoolvakanties

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om

door: nieuws.nl

  • Apr 16 2024
  • 46
  • 3616 Views
Reisbranche wil ‘flexdagen’ rondom schoolvakanties

Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op ‘flexdagen’ mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

Ook neemt de drukte bij de start en terugkomst van vakanties toe, denkt hij. “Er zal daarom echt naar een verdere spreiding moeten worden gekeken.” Nu is er rondom de meivakantie al meer flexibiliteit mogelijk, waardoor de piek iets wordt afgezwakt.

Met de flexdagen zouden leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs een paar extra vakantiedagen per jaar hebben. In Zwitserland wordt dit al gedaan, volgens de ANVR. Die dagen zijn vrij inzetbaar, zonder dat er een reden moet worden opgegeven. Scholen zouden wel mogen weigeren als er bijvoorbeeld speciale schoolgelegenheden zijn. “In de praktijk leidt dit helemaal niet tot een leegloop van scholen: lang niet alle ‘flexdagen’ worden gebruikt”, aldus Oostdam.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites