logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Verbond: ‘Kabinet, maak bouwprojecten klimaatbestendig’

Het nieuwe kabinet-Schoof kiest voor een bestendig klimaatbeleid voor de lange termijn, met heldere doelen waar naartoe gewerkt moet worden. Dat is positief volgens het Verbond van Verzekeraars want het biedt verzekeraars en andere partijen de vereis


  • Sep 17 2024
  • 37
  • 4482 Views
Verbond: ‘Kabinet, maak bouwprojecten klimaatbestendig’

Het nieuwe kabinet-Schoof kiest voor een bestendig klimaatbeleid voor de lange termijn, met heldere doelen waar naartoe gewerkt moet worden.

Dat is positief volgens het Verbond van Verzekeraars want het biedt verzekeraars en andere partijen de vereiste houvast. Grote uitdaging hierbij is volgens het Verbond wel om Nederland veilig door jaren met toenemend extreem weer te loodsen. Klimaatbestendig bouwen kan volgens algemeen directeur Richard Weurding niet genoeg aandacht krijgen bij het ontwikkelen van meerdere grootschalige bouwlocaties, zoals het kabinet heeft aangekondigd. “Zie wat er nu in centraal Europa gebeurt, met enorm veel schade en zelfs verlies van mensenlevens. We zijn nog niet voldoende voorbereid op scenario’s met zulke extreme regenval. Kijk ook naar wat we in Limburg hebben gezien.”

Sturend bij bouwplannen

Water en bodem moeten volgens Weurding voortaan sturend zijn bij bouwplannen en keuze van locaties. “Anders kunnen problemen met de verzekerbaarheid van woningen en bedrijfspanden op klimaat-risicovolle locaties ontstaan. Dit zien we nu al in uiterwaarden van rivieren, waar panden doorgaans niet verzekerbaar zijn voor overstromingsschade.”

Voorstellen kabinet

In de voorstellen van het kabinet zijn klimaat en duurzaamheid bij de realisatie van nieuwe projecten volgens het Verbond nu nog te vrijblijvend. Het zou daarom goed zijn klimaatadaptatie te verankeren in (bouw) wet- en regelgeving. Ook voor het bereiken van de klimaatdoelen moeten heldere transitiepaden worden vastgesteld.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image