logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Blijvend innovatief zijn is de ambitie van ING en Calcasa

De Woningcheck van Calcasa en ING heeft dit jaar de Gouden Lotus Award voor meest vernieuwende dienstverlening aan de consument gewonnen. De tool is voornamelijk gebaseerd op openbare bronnen. Met de ING Calcasa Woningcheck heeft de huizenzoeker dire


  • Jul 24 2024
  • 40
  • 3533 Views
Blijvend innovatief zijn is de ambitie van ING en Calcasa

De Woningcheck van Calcasa en ING heeft dit jaar de Gouden Lotus Award voor meest vernieuwende dienstverlening aan de consument gewonnen. De tool is voornamelijk gebaseerd op openbare bronnen. Met de ING Calcasa Woningcheck heeft de huizenzoeker direct en voor minder dan 10 euro een onafhankelijk rapport in handen, met daarin belangrijke informatie over het opgegeven adres. Bijvoorbeeld over het energielabel, de fundering, mogelijke overstromingsrisico’s en of er sprake is van een Vereniging van Eigenaren of erfpacht.

“Met de Woningcheck onderhandel je met meer kennis”

In de zomer van 2023 introduceerden Calcasa en ING de Woningcheck. Deze betaalde dienst geeft elke potentiële huizenkoper al in de oriëntatiefase inzicht in een aantal belangrijke omgevingsfactoren en toekomstige risico’s van de nieuwe woning. Door deze informatie naar voren te halen in het aankoopproces kunnen potentiële huizenkopers beter voorbereid de onderhandelingsfase in, vertelt Turhan Özgüner (foto), directeur Verkoop en Beheer bij ING Intermediair.

Woningcheck

“Veel van deze informatie is op dit moment pas aan het einde van het aankoopproces beschikbaar voor de potentiële huizenkoper. Op de huidige woningmarkt moet je echter snel beslissingen kunnen nemen. Hoe meer informatie je aan het begin van het aankooptraject hebt over de woning, hoe sneller je weloverwogen kunt handelen. Met de Woningcheck onderhandel je met meer kennis en kun je de verkoper waar nodig om een toelichting vragen. Voor hypotheekadviseurs is de Woningcheck een laagdrempelig instrument dat ze hun klanten in de oriëntatiefase kunnen aanbieden”, aldus Özgüner.

Sneller en makkelijker

De samenwerking tussen ING en Calcasa is niet nieuw. Eerder was ING betrokken bij de ontwikkeling van de Desktop Taxatie, die het technologiebedrijf uit Delft in 2021 lanceerde. ING accepteerde als eerste in de markt deze nieuwe vorm van taxeren. Op dit moment is ING ook de enige marktpartij die de Woningcheck van Calcasa aanbiedt. Dat betekent niet dat ING het alleenrecht heeft. Door deze adoptie hoopt de geldverstrekker juist meer marktpartijen te enthousiasmeren om de Woningcheck aan te bieden.

Innoveren

Calcasa-directeur Tijs Pellemans: “Als technologiebedrijf zijn we altijd bezig met innoveren en data-gedreven werken. ING is een bedrijf dat graag vooroploopt als het gaat om vernieuwende dienstverlening en meer efficiëntie voor de klant. Daarin hebben we elkaar gevonden. Eerst met de Desktop Taxatie en nu met de Woningcheck. We spreken elkaar regelmatig over de wederzijdse bevindingen. Op die manier kunnen we de tools steeds beter maken, maar komen we gezamenlijk ook tot nieuwe ideeën.”

Lees het hele interview zonder inlog gratis in de nieuwe InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image