logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

NHG wil financiering flexwoningen verbeteren

NHG onderzoekt mogelijkheden om de financieringsmogelijkheden van flexwoningen te verbeteren via haar garantieregeling. “Deze innovatieve woonvorm kan sneller en goedkoper worden gerealiseerd.” Een meerderheid van de jonge woningzoekenden is gefrustr


  • Sep 03 2024
  • 39
  • 4169 Views
NHG wil financiering flexwoningen verbeteren

NHG onderzoekt mogelijkheden om de financieringsmogelijkheden van flexwoningen te verbeteren via haar garantieregeling. “Deze innovatieve woonvorm kan sneller en goedkoper worden gerealiseerd.”

Een meerderheid van de jonge woningzoekenden is gefrustreerd omdat er zo weinig betaalbare woonruimte te krijgen is. Bijna de helft is al meer dan zes maanden op zoek naar een geschikte woning. Dit gaat moeizaam vanwege onvoldoende spaargeld en financieringsmogelijkheden en het gebrekkige aanbod van woningen binnen het budget. Ruim een op de drie woningzoekers heeft interesse in de aankoop van een flexwoning op tijdelijke grond, met name vanwege de lagere maandlasten. Ook zien ze het als een kans om op de koopwoningmarkt te komen.

Betaalbaar en sneller te realiseren

Flexwoningen op grond met tijdelijke woonbestemming kunnen bijdragen aan meer betaalbare koopwoningen, stelt NHG. “Een flexwoning kost gemiddeld 180.000 euro terwijl de gemiddelde prijs van een reguliere woning als snel rond de 450.000 euro ligt. Een van de redenen dat een flexwoning relatief weinig kost, is dat deze in de fabriek wordt gemaakt en gemiddeld kleiner is dan reguliere woningen. De kwaliteit van flexibele woningen is hetzelfde als bij reguliere nieuwbouwwoningen.”

Het belangrijkste verschil tussen dit type woningen en ‘reguliere’ woningen is dat de woning maar een beperkte tijd mag staan op de grond waarop deze wordt neergezet. Deze tijdelijkheid brengt ook financiële onzekerheid met zich mee voor de woningeigenaar en voor hypotheekverstrekkers. Flexwoningen op tijdelijke grond zijn daarom vaak huurwoningen, aangeboden door woningcorporaties. De koopsector blijft achter door de onzekerheden die deze nieuwe woningvorm met zich meebrengt. Financiering van flexwoningen op tijdelijke grond is op dit moment nauwelijks mogelijk.

NHG onderzoekt of zij deze onzekerheden rondom financiering voor deze woningvorm kan verminderen door de NHG-garantie in te zetten. Het streven is om eind dit jaar / begin volgend jaar, een pilot te starten met één of twee gemeenten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image