logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Rabobank opent de luiken voor maatwerk

In het voorjaar van 2022 stopte Rabobank abrupt met alle vormen van hypotheekmaatwerk. Ruim twee jaar later kondigt Hidde Coebergh, sinds 1 juli directeur Financieel Advies bij Rabobank, in InFinance aan om binnen de mogelijkheden weer meer ruimte te


  • Jul 15 2024
  • 39
  • 2876 Views
Rabobank opent de luiken voor maatwerk

In het voorjaar van 2022 stopte Rabobank abrupt met alle vormen van hypotheekmaatwerk. Ruim twee jaar later kondigt Hidde Coebergh, sinds 1 juli directeur Financieel Advies bij Rabobank, in InFinance aan om binnen de mogelijkheden weer meer ruimte te kunnen creëren voor explain.

‘We hebben te veel de grenzen opgezocht’

Als reden werd gegeven dat de acceptatiecriteria van een groot aantal explains, producten en proposities verduidelijkt moesten worden. Een besluit dat voor veel onrust zorgde in de markt, omdat daarop andere aanbieders besloten om hun maatwerkintroducties in de wachtkamer te zetten tot er meer duidelijkheid zou komen over wat er bij de toezichthouder gaande was.

Ruim twee jaar later kondigt Rabobank in gesprek met InFinance aan om binnen de mogelijkheden weer meer ruimte te kunnen creëren voor explain. “We zijn op dat vlak een behoorlijk lange tijd heel stringent geweest. Soms misschien wel te streng dan strikt noodzakelijk werd geacht. Toch was een pas op de plaats op dat moment wel nodig. Alles voor de klant willen doen is goed, maar er zijn ook grenzen en die hebben we in het verleden te veel opgezocht. Daarover hebben we ook opmerkingen van de toezichthouder gekregen. Dat hebben we uiteraard heel serieus genomen en structureel verbeterd”, vertelt Hidde Coebergh die sinds 1 juli directeur Financieel Advies is bij Rabobank. “Een nee van onze kant mag niet langer het uitgangspunt zijn bij complexe aanvragen.”

Lees hier het hele interview met Hidde Coebergh digitaal en kosteloos in de nieuwe e-InFinance

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image