logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Lloyds Bank: geldigheidsduur offerte bij nieuwbouw tot 12 maanden mogelijk

De doorlooptijd rondom nieuwbouw wordt steeds langer. Daarom biedt Lloyds Bank de mogelijkheid om de standaard offertegeldigheid voor nieuwbouw van drie maanden te verlengen naar negen maanden. Met deze verlengingsmogelijkheid is een totale geldighei


  • Jul 15 2024
  • 30
  • 2528 Views
Lloyds Bank: geldigheidsduur offerte bij nieuwbouw tot 12 maanden mogelijk

De doorlooptijd rondom nieuwbouw wordt steeds langer. Daarom biedt Lloyds Bank de mogelijkheid om de standaard offertegeldigheid voor nieuwbouw van drie maanden te verlengen naar negen maanden.

Met deze verlengingsmogelijkheid is een totale geldigheidsduur van de offerte van twaalf maanden mogelijk. Hoe langer de verlengingsperiode, hoe hoger de te betalen bereidstellingsprovisie. Deze aanpassing geldt voor de Lloyds Bank Hypotheek, de Bank of Scotland-producten en de Lloyds Bank Verhuurhypotheek.

Lloyds Bank biedt hierbij dagrente aan. Indien de hypotheekrente op de dag dat de hypotheekakte wordt gepasseerd lager is dan de rente die is opgenomen in de offerte, is deze lagere rente voor de consument van kracht.

Doorlooptijd nieuwbouw wordt steeds langer

Volgens Bart Koster, manager intermediaire distributie Lloyds Bank, wordt de doorlooptijd van besluitvorming en realisering rondom nieuwbouw steeds langer. “Oorzaken daarvoor zijn onder meer de termijn waarbinnen bij een nieuwbouwproject de plaatselijke overheden de omgevingsvergunningen verstrekken. Maar ook de aanhoudende schaarste aan geschoolde bouwvakkers en vertragingen in de levering van bouwmaterialen leiden ertoe dat de termijn waarop ‘zeker’ is dat de bouw kan doorgaan steeds langer wordt. Met de verruiming van de geldigheidsduur denken wij consumenten meer zekerheid en rust te kunnen bieden.”

“In de huidige situatie”, aldus Bart Koster, “neemt een consument een (te) groot risico indien hij kiest voor een korte offertegeldigheid bij nieuwbouw. Vaak moeten vrij snel besluiten worden genomen waaraan aanzienlijke kosten verbonden zijn indien de nieuwbouw onverhoopt niet doorgaat. Denk aan de kosten van taxatie, architect, vergunningtraject en de kosten van de financieel adviseur. Het is in de praktijk vaak niet verantwoord om met een termijn van drie maanden een definitief besluit te nemen over de af te sluiten hypotheek. Dit geldt nog meer in een markt waarin onzeker is hoe de rente zich zal ontwikkelen. Stijgt de rente opeens en is de offertegeldigheid verstreken, dan kan de klant geconfronteerd worden met een kredietbehoefte die niet langer verantwoord kan worden verstrekt. Hierdoor moet in het uiterste geval van het nieuwbouwproject worden afgezien en blijft de consument achter met aanzienlijke kosten.”

Raadplegen financieel adviseur extra belangrijk

“Natuurlijk is het voor een consument altijd verstandig om een financieel adviseur te raadplegen wanneer hij zich oriënteert op een hypothecair krediet”, aldus Koster. “Maar dit geldt extra bij het voornemen om zelf een woning te laten bouwen. Consumenten onderschatten de formaliteiten die daarbij komen kijken, de vele kosten die gedurende het traject hoger kunnen uitvallen dan vooraf begroot en de doorlooptijd van zo een project. Maar ook de (rente-) risico’s die kunnen optreden bij een overbruggingskrediet.”

“Mijn advies aan consumenten is om zodra ook maar ergens de gedachte opkomt om ‘misschien’ zelf te gaan bouwen, in zo een vroeg mogelijk stadium hierover met een deskundig financieel adviseur om tafel te gaan zitten voor een eerste oriëntatie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image