logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Verkoopprijzen kantoren dalen voor het eerst sinds 2015

De transactieprijzen van kantoren dalen al vier kwartalen op rij. Dat is voor het eerst sinds 2015. Bij industriepanden en winkelpanden is wel een stijgende trend te zien. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster. Door de omslag in d


  • May 07 2024
  • 37
  • 4226 Views
Verkoopprijzen kantoren dalen voor het eerst sinds 2015

De transactieprijzen van kantoren dalen al vier kwartalen op rij. Dat is voor het eerst sinds 2015. Bij industriepanden en winkelpanden is wel een stijgende trend te zien.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster. Door de omslag in de trend is het prijsniveau van kantoren in het eerste kwartaal van 2024 2,1% lager dan een jaar eerder. Volgens het CBS komt dit waarschijnlijk doordat veel Nederlanders, ook na de coronacrisis, zijn blijven thuiswerken. Het aantal kantoorgebouwen neemt al jaren af en bedraagt nu 94.000. In 2015 waren er nog ruim 97.500 kantoren.

Industriepanden en winkels

De prijzen van industriepanden (inclusief distributiecentra, loodsen en andere panden bedoeld voor bedrijfsmatige bewerking en opslag van goederen) zijn in het eerste kwartaal van 2024 juist met 5,1% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Hoewel de prijzen van industriepanden sinds het eerste kwartaal van 2015 in een stijgende lijn zitten, neemt de grootte van de jaar-op-jaarontwikkeling nu al acht kwartalen op rij af. Winkelpanden waren in het eerste kwartaal van 2024 4,8% duurder dan een jaar eerder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites