logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

DNB wil Regeling risicoweging hypothecaire leningen opnieuw verlengen

Op 1 december 2024 eindigt de Regeling risicoweging hypothecaire leningen, die de ondergrens bepaalt voor de risicoweging van de hypotheekportefeuilles van banken. DNB wil de regeling met twee jaar verlengen. De door DNB vastgestelde Regeling risicow


  • May 14 2024
  • 43
  • 3300 Views
DNB wil Regeling risicoweging hypothecaire leningen opnieuw verlengen

Op 1 december 2024 eindigt de Regeling risicoweging hypothecaire leningen, die de ondergrens bepaalt voor de risicoweging van de hypotheekportefeuilles van banken. DNB wil de regeling met twee jaar verlengen.

De door DNB vastgestelde Regeling risicoweging hypothecaire leningen is in 2022 in werking getreden. Met deze regeling heeft de toezichthouder een minimumvloer bepaald voor de risicoweging van de hypothecaire leningenportefeuilles van banken die interne modellen gebruiken. Deze regeling is eenmaal eerder verlengd en is nu tot 1 december 2024 van kracht.

DNB ziet diverse redenen om de regeling opnieuw met twee jaar te verlengen. Zo blijven de hoge risico’s op de Nederlandse woningmarkt bestaan. Er is een aanhoudend systeemrisico, terwijl de risicogewichten die banken op basis van hun interne modellen voor hun hypothecaire leningen hanteren dit systeemrisico in de huizenmarkt onvoldoende weerspiegelen. In de huidige plannen zal de maatregel tot 1 december 2026 van kracht zijn.

DNB start vandaag een publieke consultatie van de verlenging van de regeling. Deze consultatie loopt tot en met 25 juni 2024.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites