logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Advies: Nieuwe koers Nederland nodig in Israƫlisch-Palestijns conflict

Nederland moet zijn houding en beleid ten aanzien van het Israƫlisch-Palestijnse conflict veranderen, en zich meer inzetten voor een staakt-het-vuren in Gaza en Libanon. Ook moet ons land zich samen met andere Europese landen effectiever inspannen om

door: nos.nl

  • Oct 22 2024
  • 37
  • 3251 Views
Advies: Nieuwe koers Nederland nodig in Israƫlisch-Palestijns conflict

Nederland moet zijn houding en beleid ten aanzien van het Israƫlisch-Palestijnse conflict veranderen, en zich meer inzetten voor een staakt-het-vuren in Gaza en Libanon. Ook moet ons land zich samen met andere Europese landen effectiever inspannen om een grotere regionale oorlog in het Midden-Oosten te voorkomen, zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), het adviescollege voor regering en parlement op het gebied van buitenlands beleid.

Volgens de adviesraad hebben Nederland en de internationale gemeenschap tot nu toe onvoldoende gedaan om het Israƫlisch-Palestijnse conflict te deƫscaleren. Dat moet veranderen, vindt de raad.

"Het grootschalige menselijke leed, de verslechterende situatie op de Westelijke Jordaanoever en de toenemende polarisatie in de samenleving vormden voor de AIV de aanleiding om dit briefadvies voor de Nederlandse regering en het parlement op te stellen" schrijft de raad in een toelichting.

Hoewel Nederland geen grote speler op het wereldtoneel is, moet het toch meer doen. Het moet onder meer actief bevorderen dat er aan een tweestatenoplossing wordt gewerkt, schrijft de raad. Bij voorkeur gebeurt dat in samenwerking met andere Europese landen.

Erkenning Palestijnse Staat

Dat actief bevorderen van een tweestatenoplossing is inclusief mogelijke erkenning van een Palestijnse staat, gaat de raad verder. Als voorwaarden hierbij moeten de ontwapening van Hamas, een nieuw gekozen en breed gedragen Palestijns leiderschap en de erkenning van de staat Israƫl gesteld worden.

De raad ziet ook vergaande gevolgen van het conflict in ons eigen land en spreekt van een "alarmerende groei van antisemitisme, islamfobie en polarisatie" in Nederland. De raad adviseert de Nederlandse regering te doen "wat in het vermogen ligt" om deze gevolgen van het conflict in ons land tegen te gaan. Een actieplan voor zowel de korte als lange termijn moet daarvoor worden opgesteld.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image