logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Europese Commissie: regels voor asiel en migratie blijven bindend voor Nederland

De regels voor asiel en migratie "blijven bindend voor Nederland" en een wijziging van het Europees verdrag is niet aan de orde. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Commissie in een reactie op de brief van minister Faber van Asiel en Migratie w

door: nos.nl

  • Sep 18 2024
  • 43
  • 3665 Views
Europese Commissie: regels voor asiel en migratie blijven bindend voor Nederland

De regels voor asiel en migratie "blijven bindend voor Nederland" en een wijziging van het Europees verdrag is niet aan de orde. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Commissie in een reactie op de brief van minister Faber van Asiel en Migratie waarin zij de commissie liet weten dat Nederland een opt-out wil als er een nieuw Europees verdrag komt.

Faber schreef in de brief aan Eurocommissaris Johansson dat Nederland graag een uitzondering wil voor bepaalde Europese regels op het gebied van migratie, een zogeheten opt-out. Zo wil ze Nederland meer controle geven over het eigen asielbeleid.

De woordvoerder van de commissie laat weten dat ze de brief van Faber hebben ontvangen. "We verwachten niet dat het EU-verdrag snel wordt gewijzigd", zegt ze. Ook verwacht ze op korte termijn geen Europese wijzigingen op het gebied van asiel en migratie.

Migratiepact prioriteit

De woordvoerder wijst erop dat Faber in haar brief erkent dat voor een opt-out een verdragswijziging nodig is. Verder zegt de commissie te verwelkomen dat Nederland in de brief schrijft dat de uitvoering van het recent aangenomen migratiepact van de EU prioriteit heeft.

In dat migratiepact hebben EU-landen afspraken gemaakt, zoals het meteen screenen van migranten aan de Europese buitengrenzen en het aanmerken van asielzoekers als kansrijk en kansarm. Migranten krijgen volgens het akkoord vanaf halverwege 2026 aan de buitengrenzen van de EU te horen of ze naar binnen mogen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image