logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Wekdienst 19/9: Toespraak Hezbollah-leider over explosies • Schoof beantwoordt vragen Kamer

Goedemorgen! Hezbollah-leider Nasrallah houdt een toespraak naar aanleiding van de reeks dodelijke ontploffingen in Libanon en Syrië. En premier Schoof beantwoordt vragen van de Tweede Kamer op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. E

door: nos.nl

  • Sep 19 2024
  • 32
  • 3233 Views
Wekdienst 19/9: Toespraak Hezbollah-leider over explosies • Schoof beantwoordt vragen Kamer

Goedemorgen! Hezbollah-leider Nasrallah houdt een toespraak naar aanleiding van de reeks dodelijke ontploffingen in Libanon en Syrië. En premier Schoof beantwoordt vragen van de Tweede Kamer op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.

Eerst het weer: vandaag is er veel ruimte voor de zon en bij een matige noordoostenwind wordt het 22 tot 24 graden. In de namiddag komen in het zuidoosten enkele stapelwolken voor; lokaal is hier een enkele onweersbui mogelijk.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Tussen 2002 en 2023 zijn er wereldwijd zo'n 61 procent minder mensen overleden aan de ziektes malaria, tuberculose en hiv. Dat meldt de Zwitserse organisatie Global Fund, die projecten financiert om die ziektes te bestrijden.

"Er zit veel goed nieuws in het rapport", vertelt Marijke Wijnroks, tropenarts en manager bij Global Fund. "Ruim twintig jaar geleden was een ziekte als hiv nog een doodsvonnis in ontwikkelingslanden. Dat is nu enorm omgedraaid." Wijnroks benadrukt wel dat er nog geld nodig is om de ziektes verder te bestrijden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De aanwas van nieuwe geschikte stamceldonoren stokt. Om het stamcelbestand in stand te houden of licht te laten groeien wil Stichting Matchis jaarlijks 20.000 tot 30.000 nieuwe donoren werven. Dit jaar hebben zich nog geen 10.000 nieuwe donoren gemeld.

Voor Lisanne (28) vond Matchis een passende match, waardoor zij 'een nieuw leven kreeg':

Fijne dag!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image