logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

Verzekeraars investeren steeds vaker in private markt

Verzekeraars verplaatsen steeds meer beleggingen naar private markten, zoals private equity, venture capital of leningen. Dat concluderen Mercer en Oliver Wyman, onderdeel van Marsh McLennan, in hun 2024 Global Insurance Survey. Meer dan 80 verzekera


  • Jul 03 2024
  • 32
  • 4137 Views
Verzekeraars investeren steeds vaker in private markt

Verzekeraars verplaatsen steeds meer beleggingen naar private markten, zoals private equity, venture capital of leningen.

Dat concluderen Mercer en Oliver Wyman, onderdeel van Marsh McLennan, in hun 2024 Global Insurance Survey. Meer dan 80 verzekeraars van over de hele wereld delen hierin hun belangrijkste inzichten en beleggingsmogelijkheden voor 2024 en daarna. Jeffrey Hennen, Actuarial Leader bij Oliver Wyman: “Het onderzoek bevestigt dat verzekeraars steeds meer beleggingen verplaatsen naar private. Bijna driekwart (73%) van de verzekeraars investeert momenteel, of is van plan dit te doen, in private markten. Bijna 4 op de 10 (39%) wil nog meer beleggingen naar private markten verplaatsen. Een derde (32%) van de verzekeraars heeft de intentie om dit jaar meer ‘private credit’ – private schuldpapieren – op te bouwen. Dit is een stijging ten opzichte van de 27% in 2023. De kosten en complexiteit van deze beleggingsinstrumenten, maar ook het selecteren van externe managers die dit proces begeleiden, zijn belangrijke uitdagingen bij het uitbreiden van beleggingen in private markten.”

Meer concurrentie door Wtp

“Ook in Nederland zien we dat leven- en pensioenverzekeraars steeds meer activa in private markten onderbrengen”, zegt Hennen. “In het bijzonder gaat het hier om ‘private credit’ dat hun winst op investeringen kan optimaliseren. We verwachten dat dit meer gaat gebeuren omdat er meer concurrentie plaatsvindt. In deze markt komt pensioenoverdracht steeds meer bij verzekeraars te liggen. Deze verschuiving vindt plaats in het kader van de Wet toekomst pensioen (Wtp). Hierop zullen de meeste leven- en pensioenverzekeraars in Nederland (evenals enkele internationale spelers) concurreren.”

Obstakels bij het beleggen in private markten

Verzekeraars die momenteel geen beleggingen verplaatsen naar private markten, noemen vaak als obstakels: liquiditeitsbeperkingen, een gebrek aan middelen om beleggingsmogelijkheden te beoordelen en de complexiteit van dergelijke beleggingen. Marktvolatiliteit (61%) is de meest genoemde uitdaging voor de beleggingskaders van verzekeraars voor 2024. Dit zorgt dat veel verzekeraars hun strategieën voor vastrentende waarden heroverwegen. 60% noemt het optimaliseren van hun kernportefeuille van vastrentende waarden als de belangrijkste beleggingsmogelijkheid voor het komende jaar. Op de tweede plaats staat het diversifiëren van portefeuilles, waarbij zij geen gebruikmaken van traditionele beleggingscategorieën (51%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites