logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Greyhound'

Tom Hanks speelt de hoofdrol in 'Greyhound', die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.


  • Oct 25 2024
  • 49
  • 3749 Views
Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Greyhound'
Tom Hanks heeft in zijn carrière al in verschillende projecten gespeeld die rond de oorlog gaan. Denk maar aan films als Saving Private Ryan en series als Band of Brothers. In 2020 was hij opnieuw in een oorlogsfilm te zien die onopgemerkt bleef en die je waarschijnlijk niet hebt gezien.Die film is Greyhound, waarin Hanks de hoofdrol speelde en ook het scenario schreef. De film is geregisseerd door Aaron Schneider en is gebaseerd op de roman The Good Shepherd uit 1955 van C. S. Forester. Naast Hanks spelen onder andere ook Elisabeth Shue, Stephen Graham, Rob Morgan, Manuel Garcia-Rulfo, Karl Glusman en Tom Brittney mee. Hanks' zoon Chet Hanks heeft ook een kleine rol in de film.VerhaalGreyhound speelt zich af tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan in de Tweede Wereldoorlog. Het volgt Commandant Ernest Krause (Hanks), een Amerikaanse marinecommandant tijdens zijn eerste opdracht, waarbij hij leiding geeft aan een multinationaal escortegroep van vier torpedobootjagers die een geallieerd konvooi verdedigen tegen U-boten. Het verhaal richt zich op zijn verantwoordelijkheden als bevelhebber terwijl hij strijdt tegen de kou, de onophoudelijke nacht, de woeste zee en zijn diepe vermoeidheid, terwijl hij de aanvallende onderzeeërs achtervolgt in een dodelijk kat-en-muisspel.Digitaal uitgebrachtOorspronkelijk zou Greyhound op 12 juni 2020 in de bioscopen in de Verenigde Staten worden uitgebracht door Sony Pictures Releasing, maar door de wereldwijde verstoringen en sluitingen veroorzaakt door de coronapandemie werd de release uitgesteld en uiteindelijk geannuleerd.
Sony verkocht de distributierechten aan Apple TV+, dat de film digitaal uitbracht op 10 juli 2020. De film ontving positieve recensies van critici, met lof voor de actiescènes en het effectieve gebruik van de 90 minuten durende speeltijd. Bij de Oscars werd de film genomineerd voor Beste Geluid.Kijken?Greyhound is opnieuw een Oscarwaardige prestatie van Hanks die, om onduidelijke redenen, door velen onopgemerkt bleef en de moeite is om te zien. Er wordt nu zelfs gewerkt aan een vervolg op Greyhound. Sinds september 2024 bevindt de film zich in de pre-productiefase.
Wil je Hanks in Greyhound zien? Je kan de film kijken op Apple TV+.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image