logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Bekende 'Game of Thrones'-actrice was bijna Ana in 'Fifty Shades of Grey', maar ze weigerde uiteindelijk

Emilia Clarke speelde bijna de rol van Anastasia Steele in 'Fifty Shades of Grey'.


  • Jul 05 2024
  • 33
  • 3992 Views
Bekende 'Game of Thrones'-actrice was bijna Ana in 'Fifty Shades of Grey', maar ze weigerde uiteindelijk
In 2015 kwam de eerste Fifty Shades-film uit. Fifty Shades of Grey werd geregisseerd door Sam Taylor-Johnson en is gebaseerd op de gelijknamige roman van E.L. James. In de hoofdrollen heb je Dakota Johnson en Jamie Dornan als respectievelijk Anastasia "Ana" Steele en Christian Grey.Maar de rol van Ana werd bijna gespeeld door een bekende Game of Thrones-actrice. Verschillende actrices stonden op de lijst voor de rol van Ana, onder wie niemand minder dan Emilia Clarke. Uiteindelijk weigerde ze de rol en kreeg Johnson het.NaaktscènesFifty Shades of Grey volgt Anastasia "Ana" Steele (Johnson), een afgestudeerde studente, die een sadomasochistische relatie begint met de jonge zakenmagnaat Christian Grey (Dornan). Het is een erotische film waar heel wat seks in te zien is en dus ook heel wat naaktscènes. Het is vooral die naaktscènes die ervoor zorgden dat Clarke de rol van Ana weigerde. Na het filmen van verschillende naaktscènes in de beginperiode van haar rol als Daenerys Targaryen in Game of Thrones, werd Clarke "ziek en moe" dat ze constant gevraagd werd hierover. Dit bracht haar ertoe om de hoofdrol in Fifty Shades of Grey af te wijzen.Spuugzat"Nou, Sam Taylor-Johnson is een tovenaar. Ik hou van haar en ik vond haar visie prachtig. Maar de laatste keer dat ik naakt was voor de camera in Game of Thrones was lang geleden en toch is het de enige vraag die ik ooit krijg omdat ik een vrouw ben," zei Clarke over het afwijzen van de rol.
"En het is vreselijk irritant en ik ben het spuugzat, want ik deed het voor het personage - ik deed het niet zodat een of andere vent naar mijn borsten kon kijken," vervolgde ze. "Dus toen dat ter sprake kwam, dacht ik: 'Dat kan ik niet.' Ik deed een minimale hoeveelheid en ik word mijn hele leven in een hokje gestopt, dus door ja te zeggen tegen iets waarvan het hele concept draait om sensualiteit en seks en naaktheid en al die dingen, nee bedankt."Golden Raspberry AwardsUiteindelijk, na tien jaar Game of Thrones, is Clarke blij dat ze iets heeft vermeden dat een vervolg zou krijgen. "Ik zou graag even niet zoiets doen." En zo erg vond Clarke het waarschijnlijk niet dat ze de rol weigerde, want Fifty Shades of Grey was wel een commercieel succes, maar kreeg vooral negatieve recensies.
Fifty Shades of Grey was de meest bekroonde film bij de Golden Raspberry Awards, die vijf van de zes nominaties won, waaronder Slechtste Film (gedeeld met Fantastic Four) en beide hoofdrollen. Fifty Shades of Grey werd opgevolgd door twee sequels: Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed, uitgebracht in respectievelijk 2017 en 2018. Beide vervolgen kregen eveneens negatieve kritieken maar behaalden commercieel succes.Kijken?Wil je Fifty Shades of Grey zien? Je kan de film bekijken op Prime Video en het is ook te vinden op Pathé Thuis. Clarke kan je zien in Game of Thrones, die je kan bekijken op HBO Max.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites