logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Vlaamse formatiegesprekken van start met “informele vergadering”

Op het hoofdkwartier van N-VA zijn de gesprekken voor de vorming van een Vlaamse regering van start gegaan. N-VA, cd&v en Vooruit zitten voor het eerst met alle toponderhandelaars rond de tafel. Vrijdag staat een meeting over het budget op de age


  • Jun 21 2024
  • 37
  • 3648 Views
Vlaamse formatiegesprekken van start met “informele vergadering”

Op het hoofdkwartier van N-VA zijn de gesprekken voor de vorming van een Vlaamse regering van start gegaan. N-VA, cd&v en Vooruit zitten voor het eerst met alle toponderhandelaars rond de tafel. Vrijdag staat een meeting over het budget op de agenda.

In het nieuws: Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) wil het eerst over de begroting hebben.

  • Het is niet onlogisch dat begroting het eerste punt op de agenda is van de onderhandelaars. N-VA maakte er in de campagne zijn stokpaardje van. Diependaele staat als ontslagnemend Vlaams minister van Financiën en Begroting bekend als een cijferaar. Een Vlaamse begroting in evenwicht is dan ook het doel voor N-VA.
  • Daarbij luisteren de kopstukken naar Koen Algoed, secretaris-generaal van het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid, die zal uitleggen hoe de financiën ervoor staan en wat er dus budgettair mogelijk is binnen de volgende regering.
  • Diependaele noemt het een “informatieve vergadering”, waarbij er nog geen standpunten op tafel worden gelegd. Er zal enkel een kader worden geschetst waarbinnen er dan vanaf maandag inhoudelijk over wordt gediscussieerd. De drie partijen moeten vervolgens het beleid voor de komende vijf jaar uittekenen.
  • De meeting zal niet al te lang duren. Verschillende kopstukken, waaronder Conner Rousseau (Vooruit), worden verwacht in Sint-Niklaas op de uitvaart van Freddy Willockx, het socialistisch boegbeeld dat afgelopen weekend overleed.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites