logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Ook Jan Jambon maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen en is kandidaat-burgemeester in Brasschaat

Nationale kopstukken positioneren zich ook voor de gemeenteraadsverkiezingen. Jan Jambon (N-VA) is de volgende in de rij. In het nieuws: Jambon zal de lokale N-VA-lijst in Brasschaat trekken en is zo weer kandidaat-burgemeester.


  • Jun 27 2024
  • 52
  • 3213 Views
Ook Jan Jambon maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen en is kandidaat-burgemeester in Brasschaat

Nationale kopstukken positioneren zich ook voor de gemeenteraadsverkiezingen. Jan Jambon (N-VA) is de volgende in de rij.

In het nieuws: Jambon zal de lokale N-VA-lijst in Brasschaat trekken en is zo weer kandidaat-burgemeester.

  • Nadat Conner Rousseau (Vooruit) bekend maakte dat hij zich kandidaat stelt voor het burgemeesterschap in Sint-Niklaas, dient zich een volgend kopstuk aan. Ontslagnemend Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil zichzelf opvolgen.
  • De voorbije jaren was Jambon enkel titelvoerend burgemeester omdat die job niet te combineren valt met zijn ministerschap in de federale regering of zijn mandaat als Vlaams minister-president. Zijn taken werden overgenomen door een waarnemend burgemeester. De afgelopen legislatuur was dat Philip Cools (N-VA).
  • Het is voorlopig nog onduidelijk of Jambon op een hoger niveau een post weet te bemachtigen. Na een veto van Vooruit tegen hem als Vlaams minister-president werd hij door N-VA intern doorgeschoven. Jambon zal straks voorzitter Bart De Wever (N-VA) bijstaan bij de federale onderhandelingen en nam dus afscheid van het Vlaamse niveau. Mocht Jambon een ministerpost krijgen in die regering, dan zal hij zich opnieuw moeten laten vervangen mocht hij ook burgemeester worden.
  • Verder is de lijst van N-VA in Brasschaat bijzonder opvallend. Cools krijgt geen topplek toegewezen en is lijstduwer. Ook andere N-VA-schepenen krijgen geen prominente plek. Bij N-VA Brasschaat gaat daar een dubbele redenering aan vooraf. Men wil nieuwe namen kunnen lanceren, zoals Kelly D’Haen op plaats twee, noteert Het Nieuwsblad. En men is van mening dat de huidige belangrijke figuren hun gevoerd beleid kunnen verdedigen vanop eender welke plaats. Die regel geldt dus blijkbaar niet voor Jambon.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites