logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Marktwaarde van SpaceX opnieuw op recordhoogte geschat, alleen TikTok gaat Musk nu nog voor

SpaceX staat op het punt om een tender offer aan te bieden, waarbij werknemers aandelen kunnen verkopen aan een afgesproken prijs. Die prijs blijkt hoger te zijn dan verwacht, wat ervoor zorgt dat de geschatte waarde van het ruimtebedrijf nogmaals st


  • Jun 27 2024
  • 39
  • 3474 Views
Marktwaarde van SpaceX opnieuw op recordhoogte geschat, alleen TikTok gaat Musk nu nog voor

SpaceX staat op het punt om een tender offer aan te bieden, waarbij werknemers aandelen kunnen verkopen aan een afgesproken prijs. Die prijs blijkt hoger te zijn dan verwacht, wat ervoor zorgt dat de geschatte waarde van het ruimtebedrijf nogmaals stijgt.

In het nieuws: De geschatte waarde van SpaceX bereikt 210 miljard dollar, of ongeveer 196 miljard euro.

  • Het tender offer, waarbij SpaceX werknemers toelaat om interne aandelen rechtstreeks aan kopers te verhandelen, moet nog gefinaliseerd worden. Bij zo’n tender offer gelden er wel strikte voorwaarden voor de handel. Zo is er een vaste periode en een vaste prijs per aandeel. Volgens persbureau Bloomberg wordt die prijs nu geschat op 112 dollar per stuk. Dat is meer dan de 95 dollar per aandeel waar in december over bericht werd.
  • Daardoor is ook de geschatte marktwaarde van het bedrijf flink gestegen, van 175 miljard dollar in december naar 210 miljard nu. De finale voorwaarden van de tender offer zouden afhangen van de vraag en het aanbod. De vraag van investeerders zou toegenomen zijn, beweren insiders aan Bloomberg. Dat is ook de reden waarom SpaceX de prijs van zijn tender offer optrok.
    • Vorige maand werd de waarde van SpaceX nog geschat op 200 miljard dollar. Het bedrijf paste daardoor zijn tender offer aan, wat een kettingreactie teweeg bracht en SpaceX dus enkel maar in geschatte marktwaarde zag stijgen.

SpaceX mag het ISS laten crashen

Om te volgen: Kan SpaceX de verwachtingen inlossen?

  • Het bedrijf van Elon Musk moet zo enkel maar TikTok van ontwikkelaar ByteDance laten voorgaan als privaat bedrijf met de hoogst geschatte waarde ter wereld. De waarde van TikTok wordt geschat op 268 miljard dollar.
  • Dit is natuurlijk maar een gok, en de hele waarde kan uit elkaar spatten. Als SpaceX effectief naar de beurs trekt na de tender offer, dan is het nog maar af te wachten of de vraag even hoog blijft. De publieke beursgang van SpaceX, als die er komt, wordt pas ten vroegste eind 2024 verwacht.
  • Het bedrijf blijft ondertussen inzetten op innovatie. Zo heeft het de opdracht gekregen om het internationaal ruimtestation ISS uit zijn baan te brengen. In 2030 is het ISS te oud geworden, laat NASA weten. Het is dan de taak van SpaceX om met een U.S. Deorbit Vehicle de baan van het ISS te verstoren, waarna het oude ruimtestation koers zet naar aarde. Het ISS brandt vervolgens grotendeels op in de dampkring. Resterende brokstukken komen veilig in de Stille Oceaan terecht. Dat is beter dan het ISS te laten rondzweven.
  • Prestigieuze opdrachten zoals deze zorgen dat de omzet van SpaceX alleen maar toeneemt. Eind 2023 verwachtte men in 2024 een verkoop van 15 miljard dollar te halen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites