logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Vladimir Poetin krijgt voet aan de grond in Noord-Korea

De Russische president Vladimir Poetin is op bezoek in Noord-Korea. Dat bezoek gebruikt hij om te proberen om een alliantie te smeden met Pyongyang, tegen het Westen en de pro-Oekraïense landen. In het nieuws: Poetin sluit een wederzijds hulpverdrag


  • Jun 19 2024
  • 31
  • 4374 Views
Vladimir Poetin krijgt voet aan de grond in Noord-Korea

De Russische president Vladimir Poetin is op bezoek in Noord-Korea. Dat bezoek gebruikt hij om te proberen om een alliantie te smeden met Pyongyang, tegen het Westen en de pro-Oekraïense landen.

In het nieuws: Poetin sluit een wederzijds hulpverdrag met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un.

  • Het verdrag omvat samenwerking op gebieden zoals onderwijs, landbouw en toerisme. Ook spreken beide landen af elkaar bijstand te bieden bij agressie tegen de ander.
  • Poetin benadrukte dat het verdrag “defensief van aard is”, maar er mag natuurlijk geen misverstand over bestaan dat Poetin uit is op een steeds groter wordende alliantie tegen het Westen. Iran en Noord-Korea steunen zijn oorlog in Oekraïne. Eerder dit jaar beweerde Oekraïne dat Rusland Noord-Koreaanse ballistische raketten had gebruikt om doelen aan te vallen. En China houdt zich formeel op de vlakte, maar nam niet deel aan de gesprekken die Oekraïens president Volodymyr Zelensky organiseerde om de krijtlijnen voor vredesonderhandelingen op te stellen.
  • Het bezoek van Poetin aan de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, zijn eerste sinds 2000, was een propagandaspektakel met Russische en Noord-Koreaanse vlaggen en patriottische muziek. Kim Jong Un had in september tijdens een ontmoeting in Rusland al zijn “volledige en onvoorwaardelijke steun” voor de oorlog toegezegd.

Ingezoomd: Sancties maken nog weinig impact op Poetin.

  • Rusland en Noord-Korea zijn door internationale sancties nauwer met elkaar verbonden geraakt. De sancties tegen Moskou zijn voornamelijk opgelegd na de invasie van Oekraïne. Noord-Korea heeft dan weer te maken met VN-sancties door zijn nucleaire en ballistische raketprogramma’s.
  • Rusland heeft geprobeerd de internationale gemeenschap te overtuigen deze sancties te verminderen of heeft ze zelf geschonden. En ook nu bleek maar weer eens dat Poetin zich niets aantrekt van die sancties. Tijdens zijn bezoek schonk Poetin Kim een auto, terwijl handel in luxegoederen met Noord-Korea officieel verboden is.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image